L'incident de trànsit d'Aguirre es resoldrà amb un judici de faltes

L'assumpte quedaria tancat amb una multa en el cas que la líder del PP madrileny fos declarada culpable d'una falta contra l'ordre públic

El pagament d’una multa, en el cas que fos declarada culpable, donaria per tancat l’assumpte. / EFE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

L'incident de trànsit que va protagonitzar la presidenta del PP madrileny, Esperanza Aguirre, quan va fugir després d'envestir la moto d'un agent que pretenia multar-la per aparcar en un carril bus, es resoldrà en un judici de faltes. Així ho ha decidit el titular del jutjat d'instrucció número 14 de Madrid, Carlos Valle, segons fonts jurídiques.

Després de rebre l'atestat policial per aquest incident, l'instructor va incoar diligències per investigar els fets després que l'expresidenta de la Comunitat de Madrid fos multada per aturar el cotxe en un carril bus de la Gran Vía madrilenya i marxar sense el permís dels agents i sense aportar, segons ells, la documentació requerida.

El jutge preveu emetre probablement aquest mateix dimecres al matí un escrit en què explicarà la seva decisió de portar Aguirre a un judici, amb data encara indeterminada i que es preveu per un falta contra l'ordre públic. El pagament d'una multa, en el cas de ser declarada culpable, donaria per tancat l'assumpte.

Notícies relacionades

La Fiscalia de Madrid s'inclinaria també per un judici de faltes i no per un procediment abreujat per un delicte de desobediència, que implicaria la celebració d'un judici als jutjats penals amb una petició de pena de presó.

Després de l'incident, que va tenir lloc el 3 d'abril, Aguirre va arribar a acusar els agents de "mentir" amb "prepotència i masclisme".