DEU ANYS DE LA MATANÇA DE MADRID

Rafa Zuher afirma que algun dia "se sabrà la verdadera veritat" de l'11-M

"Mai he sigut el vostre enemic", afirma en una carta dies abans de sortir de la presó després de complir condemna per subministrar els explosius dels atemptats

Rafa Zuher, declarant per l’11-M, el febrer del 2007. AFP

Rafa Zuher, declarant per l’11-M, el febrer del 2007. AFP

1
Es llegeix en minuts

L'exconfident de la Guàrdia Civil Rafa Zuher, que aquesta setmana compleix la pena de 10 anys que li va ser imposada per subministrar els explosius dels atemptats de l'11-M, ha escrit una carta en què confia que algun dia se sabrà "la verdadera veritat" de la matança en els trens de Madrid. "Mai he sigut el vostre enemic", defensa en la missiva Zuhier, que vol "deixar clar a la societat espanyola" que ha complert "la injusta condemna amb la consciència superneta de no haver fet mal a ningú" i menys, apunta, a un poble que l'"ha tractat bé".

"No m'importa seguir sent el sac de boxa que us han posat davant perquè descarregueu la vostra ira", afegeix Zuher. "Però us asseguro", apunta, "que els perillosos són els que ordenaven cada pas, aquells que ens han mentit, enganyat i finalment sentenciat els fets perquè no se sàpiga la veritat".

Notícies relacionades

Zuher va ser condemnat a 10 anys de presó per servir d'enllaç entre els subministradors d'explosius i la cèl·lula terrorista que va portar a terme els atemptats terroristes de l'11 de març del 2004, en què van morir 191 persones i 1.856 van resultar ferides. Aquesta setmana abandonarà la presó de Puerto de Santa María I (Cadis), on es va casar recentment amb una dona espanyola, fet que podria evitar la seva expulsió al Marroc. Una mesura que l'Audiència Nacional va proposar a la Policia Nacional al dictar el seu llicenciament definitiu.

En la carta també al·ludeix a aquesta petició d'expulsió: "Aviat seré expulsat per no ser ni tan sols escoltat, però vull deixar clar que me'n vaig amb la consciència tranquil·la". Després d'expressar el seu "respecte per totes les víctimes", espera la seva excarceració, afirma, "sense il·lusió", ja que confiava "a recuperar abans la seva innocència".