Fernández Díaz presideix un acte que uneix per primera vegada les associacions de víctimes

El ministre es felicita per la "unitat" aconseguida en un acte organitzat per condecorar els afectats

Manjón: "Aquesta unitat l'hem aconseguit a base d'esforços i cessions"

Entrega de 350 condecoracions per part de Fernández Díaz a víctimes i familiars de víctimes. / EFE: Paco Campos / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MARMOL

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha presidit avui el primer acte oficial celebrat per homenatjar les víctimes de l'11-M i que, a diferència del que ha passat en els últims anys, ha aconseguit reunir totes les associacions que representen els afectats per aquell atac. Fernández Díaz ha utilitzat en el seu discurs un  "tots anàvem en aquests trens" i ha afegit que, una dècada després, "tots, especialment els poders públics" tenen l'obligació de recordar els morts i els ferits.

Notícies relacionades

Abans d'entrar al Palau Reial, on ha tingut lloc l'entrega de 350 condecoracions per part del titular d'Interior a víctimes i familiars de víctimes, Fernández s'ha felicitat per la unitat mostrada per les associacions en aquesta data. "Les divisions del passat han de donar pas a la unitat del futur. Hem de seguir treballant sense abaixar la guàrdia", ha apuntat.

També la portaveu de l'Associació 11-M víctimes del terrorisme, Pilar Manjón, s'ha referit a la "unitat" que s'ha pogut observar aquest matí i que, segons es preveu, es repetirà en el funeral d'Estat de demà a la catedral de l'Almudena i en un altre acte a l'anomenat Bosc dels Absents del Retiro madrileny. "Aquesta unitat l'hem aconseguit a base d'esforços i cessions", ha dit Manjón.