La CUP no es presentarà a les eleccions europees

La formació prefereix centrar-se en el procés sobiranista i en els comicis municipals

El consell polític de la CUP, reunit aquest diumenge a Cervera.

El consell polític de la CUP, reunit aquest diumenge a Cervera. / ACN

1
Es llegeix en minuts

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha decidit que no es presentarà a les eleccions europees del 25 de maig vinent. En un consell polític celebrat aquest diumenge a Cervera, la formació ha acordat centrar-se en el procés sobiranista de Catalunya i en les eleccions municipals del 2015.

Lluís Sales, portaveu del secretariat nacional, ha assenyalat que la formació podria "incidir poc" a Europa amb "la representació que la CUP podria obtenir en aquest tipus de comicis". I que la CUP no té una agenda política concreta a aportar a les institucions europees. La formació ho ha aprofitat per denunciar "el descrèdit de la Unió Europea" que actua com "un sistema opac i antidemocràtica".

Notícies relacionades

Malgrat que no es presentaran, les pròximes setmanes els dirigents de la CUP acabaran de perfilar el paper que jugaran durant la campanya electoral. El procés assembleari de consultes abans de la reunió del consell polític ha deixat clar que no hi havia una demanda específica per part de la majoria d'intervenir en el Parlament Europeu.

Segons ha explicat Sales, la CUP considera que ha d'incidir des de l'esquerra en el moviment sobiranista i que aquesta és la tasca del dia a dir de la formació "per intentar que es plantegi des de les posicions més socials possibles". Així mateix, també ha recordat que la CUP "és una organització essencialment municipalista" i per això té "la mirada posada en les pròximes eleccions municipals".