EL FINANÇAMENT AUTONÒMIC

De la Fuente calcula que les balances fiscals reflectiran un dèficit del 5% a Catalunya

L'assessor del Ministeri d'Hisenda nega un canvi de criteri i assenyala que les dades d'Hisenda permetran a la Generalitat fer el seu càlcul

L’economista Ángel de la Fuente.

L’economista Ángel de la Fuente. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

L'assessor del Ministeri d'Hisenda Ángel de la Fuente preveu que les balances fiscals mostraran un dèficit fiscal a Catalunya d'un 5%, que pujarà a uns 11.000 milions d'euros. De la Fuente ha defensat que Hisenda no ha canviat de criteri en relació amb la publicació de les balances fiscals, perquè la Generalitat les podrà calcular a partir de les dades que faciliti el ministeri.

Notícies relacionades

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', l'assessor del ministre Cristóbal Montoro ha assegurat que no s'han ocultat dades i ha explicat que la Generalitat podrà calcular les balances a partir de les dades que el Ministeri d'Hisenda ja ha penjat a la seva pàgina web. "No hi ha hagut canvi de criteri. Fa una setmana que diemt que el que farem és ampliar les dades de les balances fiscals", ha declarat De la Fuente, un dels encarregats de preparar el nou mètode de càlcul regionalitzat. "Pel que coneixem fins ara", ha subratllat preguntat sobre els números de Catalunya, "les balances fiscals reflectiran un dèficit fiscal del 5 i escaig per cent".

Segons les dades fetes públiques aquest dimarts per Hisenda, la comunitat que va rebre més diners el 2011 va ser Madrid (11.478 milions d'euros), seguida de Catalunya (8.114 milions) i les Canàries (2.283 milions). Navarra, amb 121 milions, va ser l'autonomia a la qual l'Estat va rebre menys diners.