El fotoperiodista Jordi Borràs denuncia amenaces de grups d'ultradreta

Borràs s'ha mostrat agraït per la gran quantitat de missatges de suport rebuts

Imatge del fotoperiodista Jordi Borràs.

Imatge del fotoperiodista Jordi Borràs. / TWITTER

1
Es llegeix en minuts
IGNASI FORTUNY / Barcelona

"Diumenge a la nit em vaig despertar espantat". Així comença el text en què el fotoperiodista Jordi Borràs va trencar el seu silenci i va denunciar públicament les amenaces i insults de grups d'ultradreta, amb què està convivint des de ja fa cinc dies. Borràs va fer pública la situació aquest dimecres passat mitjançant un article en el seu blog, però el fotoperiodista ja ho havia denunciat als Mossos d'Esquadra dilluns a la tarda.

Fotografiant el 12-O 

Borràs va estar fent la seva feina el 12 d'octubre passat, retratant les manifestacions i concentracions del dia de la Hispanitat que es feien a Barcelona. Aquell dia, el fotoperiodista i il·lustrador va alertar mitjançant Twitter de la presència d'un grup de nazis en un bar de la carretera de la Bordeta, amb la intenció de "prevenir greus incidents", com "també va fer altres persones", afegeix.  

Acusat d'instigar

Els ultres van assenyalar aquest avís, i la seva persona, com l'instigador d'una baralla que va provocar diversos ferits a la zona de la plaça d'Espanya. Aquesta informació, difosa per internet, va generar una allau de tuits que arribaven a amenaçar-lo de mort. "No m'he amagat mai de ser independentista i d'esquerres, i ells necessitaven un cap de turc", denuncia Borràs. Tot això ha provocat que el fotoperiodista hagi hagut de suspendre dues presentacions del seu últim llibre 'Warcelona' per qüestions de seguretat, la primera aquest dijous a Sant Cugat.

Borràs apunta que "les amenaces han anat a menys, però encara persisteixen" i afegeix que li arriben des de tots els canals, "xarxes socials, correu electrònic i fins i tot trucades". 

Agraït 

En el seu compte de Twitter, Borràs s'ha mostrat molt agraït per les mostres d'afecte i suport que li han arribat des de tots els àmbits. Des de polítics a títol personal, com la vicepresidenta del GovernJoana Ortega, fins a la CUP, han volgut mostrar-li suport públicament i han animat Borràs, com és el cas de la vicepresidenta, a "no defallir".

Notícies relacionades

A més d'aquests dos casos, Borràs comenta que "gent de tots els partits excepte el PP i Ciutadans" li han mostrat suport. En total, el fotoperiodista afirma que "més de 1.000 persones" s'han posat en contacte amb ell per donar-li suport, a qui està "molt agraït".