La CUP diu mafiosos als exdirectors generals de Caixa Penedès Ricard Pagès i Manuel Troyano

El diputat David Fernàndez assegura a la comissió del Parlament que investiga la desaparició de les caixes que sent "vergonya" i "fàstic" davant seu

David Fernàndez: ¿Vostès saben què és una màfia? Doncs comprin-se un mirall / periodico

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Bon dia, impunitat". Després d'aquesta frase, el representant de la CUP David Fernàndez ha començat el seu seguit de preguntes als exdirectors generals de Caixa Penedès Ricard Pagès i Manuel TroyanoTots dos s'han negat aquest dilluns a respondre als diputats a la comissió del Parlament Parlament que investiga la desaparició de les caixes per evitar sortir perjudicats en el procés penal que se segueix contra ells a l'Audiència Nacional.

Els dos exdirectius de la caixa que ha adquirit Banc Sabadell s'han limitat a llegir un escrit en què eludeixen respondre als diputats perquè "no es creuen judicis paral·lels" que puguin "influir" en el jutge que els ha de jutjar per apropiació indeguda i administració deslleial.

Notícies relacionades

Però, igual que els dos exdirectius s'han acollit al seu dret a no declarar, alguns diputats han utilitzat el seu torn de paraula per fer preguntes 'al buit', com Fernández, que ha començat fort, deixant clar amb la primera el caràcter que donaria a la seva intervenció: "¿Com s'organitza un saqueig durant tant de temps i de forma tan continuada?".

I posteriorment ha anat més enllà, confessant sentir "vergonya" i "fàstic" davant seu, i els ha qualificat també de "màfia". "¿Vostès saben què és la màfia, què és una omertà --llei del silenci dins del codi d'honor sicilià--? Doncs comprin-se un mirall, se'l posen al davant, i veuran la màfia i l'omertà al davant. ¡Vergonya!".