EL DEBAT SOBIRANISTA

CDC treu ferro a les declaracions del comissari europeu

"Es tracta d'una lectura jurídica quan hi ha solucions polítiques que poden tenir cobertura jurídica", afirma Convergència

Els nacionalistes veuen "necessari" que el PSC se sumi al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / Barcelona

La direcció de Convergència ha tret ferro aquest dilluns a les declaracions del comissari europeu Joaquín Almunia en què advertia que una Catalunya independent quedaria fora de la UE. El vicesecretari general de coordinació institucional dels nacionalistes, Lluís Corominas, ha afirmat en aquest sentit que "es tracta d'una lectura jurídica quan hi ha solucions polítiques que després poden tenir cobertura jurídica".

Notícies relacionades

A més, tant Corominas com Josep Rull, secretari d'organització de CDC, han vaticinat que preses de posició de respecte al procés sobiranista, com la de representants polítics de Lituània i Letònia, es repetiran i s'ampliaran. "El ministre José Manuel García-Margallo tindrà molta feina perquè les preses de posició públiques a favor del procés s'aniran succeint", ha pronosticat Rull.

Respecte del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que agrupa partits i entitats socials i cíviques a favor de la consulta, els dirigents de Convergència han afirmat que és "necessari" que el PSC se sumi a aquesta iniciativa. En aquest sentit Corominas i Josep Rull s'han mostrat confiats que el manifest de l'expresident del Parlament, Joan Rigol, sobre el Pacte Nacional, servirà per incorporar-hi els socialistes.