EL DEBAT SOBIRANISTA

Almunia assegura que Catalunya sortirà de la UE si s'independitza

"La part segregada no és membre de la Unió Europea", sosté el comissari europeu

Insta el Govern central i el català a tractar el futur polític "en una taula cara a cara i amb el cap fred" en lloc de per carta

Almunia assegura que Catalunya sortirà de la UE si s’independitza d’Espanya / periodico

1
Es llegeix en minuts

El vicepresident de la Comissió Europea i comissari de Competència, Joaquín Almunia, s'ha mostrat aquest dilluns contundent sobre el futur de Catalunya en la Unió Europea si s'independitza d'Espanya. "La part segregada no és membre de la UE", ha advertit en un acte a Barcelona.

Notícies relacionades

En una conferència al Cidob sobre 'L'aposta per Europa', Almunia ha destacat el seu apreci per Catalunya i ha instat el Govern central i el català a tractar el futur polític "en una taula cara a cara i amb el cap fred" en lloc de per carta, en al·lusió a les missives que s'han enviat Artur Mas i Mariano Rajoy els últims mesos. L'eurocomissari ha estat molt crític amb aquestes cartes i ha dit que, després de conèixer el seu contingut, encara veu amb més "preocupació" el debat sobiranista a Catalunya. Una preocupació, ha afegit, que també està present "en diverses instàncies de la Unió Europea".

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que ha assistit a l'acte com a oient, ha declarat a la premsa que les declaracions d'Almunia són una "lectura jurídica" estricta, però hi ha casos on s'està negociant, com l'escocès, i no creu que acabi amb Escòcia fora de la UE, cosa que interpreta igual per a Catalunya.