Les indagacions del 'cas Martorell' a les portades d'EL PERIÓDICO

El diari ha anat desvelant els correus dels encàrrecs d'espionatge a l'agència Método 3

1
Es llegeix en minuts

La dimissió del director general de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell, per l'escàndol de l'espionatge en Catalunya es produeix després de mesos de degoteig d'informacions que apuntaven a la seva responsabilitat en l'encàrrec a l'agència de detectius Método 3 perquè investigués polítics i esportistes. EL PERIÓDICO ha anat desvelant els correus i les factures d'aquests encàrrecs i aquest escàndol ha estat motiu de recents portades.

Notícies relacionades

L'escàndol va esclatar arran d'unes escoltes a què va ser sotmesa la líder del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, durant un dinar amb l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola al restaurant 'La Camarga'. L'espionatge a la dirigent conservadora va obrir la capsa dels trons. No va ser l'única espiada. EL PERIÓDICO va desvelar el 16 de febrer que dirigents de CDC van encarregar el 2009 a Método 3 un dossier sobre l'actual conseller Felip Puig. Els encàrrecs d'espionatge es van anar succeint; Joana Ortega, José Montilla, Gerard Piqué o Ricky Rubio.

Tot i que en reiterades ocasions tant el mateix Martorell com alts càrrecs de CDC com Oriol Pujol han sortit a defensar la innocència del fins ara director general de Serveis Penitenciaris, EL PERIÓDICO ha tingut accés a una sèrie de correus electrònics dels quals es desprèn que Martorell va fer investigar personal del Barça quan era cap de seguretat del club i en què també apareix documentació sobre el seguiment a futbolistes com Piqué i Rafa Márquez, així com factures que proven que els encàrrecs del Barça a Método 3 eren habituals i estaven ben remunerats.

Temes:

Espionatge