Bárcenas demanda el PP per acomiadament improcedent

Fonts populars mantenen que el partit no ha tingut cap relació laboral amb ell des de l'abril del 2010

L'extresorer del PP entrega el seu passaport a l'Audiència Nacional, complint així la mesura imposada pel jutge

Luis Bárcenas arriba a l’Audiència Nacional per declarar, ahir al matí.

Luis Bárcenas arriba a l’Audiència Nacional per declarar, ahir al matí. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
GEMMA ROBLES / Madrid

L'extresorer del PP Luis Bárcenas ha presentat una demanda contra el partit conservador per acomiadament improcedent, segons fonts populars. El PP manté que no ha tingut cap relació laboral amb Bárcenas des de l'abril del 2010 i afegeix que, si és el que vol l'extresorer, ja es veuran als tribunals. L'extresorer ha anat aquest dimarts a l'Audiència Nacional per entregar el seu passaport, complint així una de les mesures cautelars que va dictar aquest dilluns, després d'interrogar-lo, el jutge del 'cas Gürtel', Pablo Ruz.

Notícies relacionades

Bárcenas va interposar la demanda aquest dilluns, segons ha avançat el diari 'El País' citant fonts jurídiques. L'extresorer revela dades que contradiuen les versions oficials del partit, a l'assegurar que va treballar per al PP com a assessor des del març del 2010 fins al 31 de gener passat, quan hauria estat donat de baixa sense el seu consentiment, segons Bárcenas. El rotatiu apunta que, durant aquell temps, va rebre "21.300,08 euros bruts al mes, inclòs el prorrateig de les pagues extraordinàries".

En la demanda, l'extresorer confessa que, després de saber pels mitjans de comunicació que el PP l'havia acomiadat, es va interessar per la seva vida laboral i va comprovar que, el 18 de febrer passat, el partit, per al qual havia treballat durant 31 anys, l'havia donat de baixa de la Seguretat Social el 31 de gener del 2013, el mateix dia en què 'El País' va publicar la suposada comptabilitat B del PP. Bárcenas considera improcedent aquesta baixa "causada per l'empresa". "Fins a la data, el que subscriu encara no ha tingut coneixement  que l'empresa hagi prescindit" dels seus serveis "ni hagi extingit" la seva relació laboral amb ell, afegeix.