Cospedal diu que la liquidació a Bárcenas va ser una "simulació" de salari

El PP presentarà accions judicials aquesta setmana pel 'cas Bárcenas'

La secretària general afirma que el seu partit "està molt tranquil" i no accepta xantatges

Cospedal insisteix que Bárcenas va deixar de treballar per al partit l’abril de 2010 / periodico

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / Madrid

Després d'una setmana sense donar la cara malgrat les nombroses informacions sobre el 'cas Bárcenas' que afecten el partit, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha ofert aquest migdia una roda de premsa en què se li han plantejat els nombrosos dubtes sobre la relació laboral que l'extresorer ha mantingut amb els conservadors. 

Cospedal ha insistit que l'exsenador va deixar de tenir "relació laboral" i  "prestar serveis l'abril del 2010" encara que se li ha escapat que fins fa pocs mesos va cobrar del PP perquè es va acordar "una indemnització en diferit" que era una "simulació" de salari. Per aquesta raó, se li retenia l'IRPF i es pagava la Seguretat Social. "Els serveis jurídics van entendre que era vàlid", ha afegit la dirigent. "Avui segurament s'hauria vist diferent", ha reconegut marcant distàncies amb aquella decisió.

XANTATGES

Cospedal ha anunciat que el PP presentarà accions judicials per aquest assumpte com a persona jurídica. La número dos dels conservadors ha explicat que el partit està dissenyant una "estratègia conjunta", però que encara no ha decidit si Mariano Rajoy realitzarà una actuació particular per la seva condició de president del Govern.

Preguntada sobre si considera que Rajoy està sent xantatjat, la dirigent ha assegurat que el cap de l'Executiu "està molt tranquil" igual que tot el PP. "Aquest partit no accepta xantatges i el president no accepta xantatges. De cap manera", ha destacat.

Notícies relacionades

AUDITORIES DELS COMPTES

La secretària general del PP ha explicat que encara no han contractat una empresa d'auditoria per auditar els comptes del partit (una de les seves promeses de transparència) perquè les empreses amb què han contactat no volen realitzar auditories. "Que tothom ho sàpiga", ha afegit queixant-se de la negativa que han rebut fins ara.