Toni Cantó: "La majoria de les denúncies per violència de gènere són falses"

Els tuiters s'encenen d'ira i recorden que el programa d'UPD portava la supressió dels jutjats especialitzats en agressions masclistes

El diputat d’UPD Toni Cantó al Congrés

El diputat d’UPD Toni Cantó al Congrés / AGUSTÍ CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTÍNEZ / Barcelona

Fa dues setmanes el diputat d'UPD Toni Cantó va assegurar que "ni els toros ni els animals tenen dret a la llibertat ni a la vida", i va provocar automàticament la indignació a les xarxes i en l'opinió pública. Aquest dilluns, Cantó ha tornat a la càrrega reivindicant que "la majoria de les denúncies per violència de gènere són falses" i afirmant que la "UE paga 3.200 euros per cada denúncia de maltractaments". ¿Quin Govern hi renuncia?", s'ha preguntat. 

Notícies relacionades

Davant aquestes declaracions, els tuiters han mostrat la seva ràbia més absoluta pel que han considerat unes paraules "insultants" i més encara en boca d'un diputat. Usuaris i entitats han recordat al polític que les dades que defensa "són falses", i han denunciat amb xifres el drama que és a Espanya el maltractament domèstic. 

A més, els usuaris han recuperat el programa de les Eleccions Generals de 2011 d'UPD, on reivindicaven literalment la "supressió dels jutjats especialitzats en violència de gènere com a tals, i tornar a l'àmbit de la jurisdicció civil i penal aquests assumptes".