CONSEQÜÈNCIES DE LA INVESTIGACIÓ D'UNA PRESUMPTA TRAMA CORRUPTA

Bustos: "Reafirmo la meva innocència i renuncio pel bé de Sabadell i de la política"

"Que quedi ben clar: renuncio a l'alcaldia sent innocent", afirma el regidor socialista imputat en el 'cas Mercuri'

El regidor, que va acordar ahir la seva decisió en una reunió amb Navarro, adverteix que "algun dia se sabrà la veritat"

Manuel Bustos, durant l’anunci de la seva dimissió, aquest dijous a Sabadell.

Manuel Bustos, durant l’anunci de la seva dimissió, aquest dijous a Sabadell. / JOSEP GARCIA

3
Es llegeix en minuts

El socialista Manuel Bustos, imputat en el 'cas Mercuri', ha anunciat aquest dijous en una roda de premsa convocada a les 11.00 hores que deixa l'alcaldia de Sabadell. Bustos ha reafirmat la seva "innocència" i ha dit que renuncia al càrrec "pel bé de Sabadell i de la política" en general, si bé manté l'acta de regidor. L'anunci arriba just una setmana després de la seva incorporació a l'ajuntament, el passat dia 7, després d'un parèntesi arran de la seva imputació en la presumpta trama de corrupció urbanística. "Que quedi ben clar: renuncio a l'alcaldia sent innocent", ha emfatitzat.

"Continuaré treballant per Sabadell; ho faré com a regidor, col·laborant amb el govern", ha dit en la seva declaració davant els mitjans de comunicació. Bustos ha assenyalat, com ja havien avançat a EL PERIÓDICO fonts de la direcció del PSC, que es va reunir aquest dimecres amb el primer secretari del partit, Pere Navarro, i que tots dos van decidir que el millor era que deixés el càrrec al capdavant del consistori de la cocapital del Vallès Occidental. Bustos mantindrà, no obstant, l'acta de regidor. "Ahir vaig valorar amb Navarro la decisió i tots dos vam coincidir que era el millor moment i la millor opció", ha afirmat.

El regidor ha subratllat, a més, que seguirà "acreditant, no defensant només" la seva "innocència" i la dels seus companys. I ha admès que la "predisposició" de l'oposició a impulsar una moció de censura contra ell o a "mantenir el bloqueig sobre els temes que afecten la gestió de la ciutat" l'han influït en la decisió. "Renuncio pel bé de la ciutat", ha dit, i "pel bé de la política en general".

"Sensible" al que demanen els ciutadans

"Ni els meus companys ni jo tenim res a veure amb cap trama de corrupció urbanística ni de cobrament de comissions", ha reiterat el fins aquest dijous alcalde. "Conscient", ha dit, "del moment polític que estem vivint" i sent "sensible al canvi d'actitud que la societat demana als polítics", Bustos ha reafirmat la seva "innocència" i ha identificat la seva decisió amb un signe de "responsabilitat".

Segons el regidor socialista, ha decidit renunciar influït també perquè "s'allarga un mes més el secret de sumari" i "amb la consciència tranquil·la". Bustos reclama "justícia" i adverteix: "Algun dia se sabrà la veritat i podrem veure com s'ha fet mal de manera injusta al nostre bon nom i la nostra honorabilitat". "El temps posarà cadascú a lloc", ha dit.

Un parèntesi de dos mesos

El regidor va firmar el decret per apartar-se temporalment de l'alcaldia el 4 de desembre i el va prorrogar al gener. Els grups de l'oposició estaven negociant presentar una moció de censura que tenia possibilitats de prosperar si arribaven a un acord (14 regidors en l'oposició, davant els 13 de l'equip de govern). El grup municipal de CiU era l'últim que tenia pendent posicionar-se sobre la seva adhesió a la moció de censura i s'hi anava a sumar aquest dijous a la tarda, informa Albert Segura, motiu que podria haver estat determinant en la decisió de l'alcalde de deixar el seu càrrec.

Notícies relacionades

El ple municipal va aprovar el dia anterior a la reincorporació de Bustos a l'alcaldia una moció conjunta de l'oposició per destituir tots els càrrecs imputats en el 'cas Mercuri'.

"Pressions" a l'alcaldessa de Montcada

L'anunci arriba també l'endemà que es conegués el contingut de l'exposició raonada del jutge instructor del 'cas Mercuri' enviada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), amb un resum dels indicis que apunten que el diputat del PSC al Parlament Daniel Fernández hauria incorregut presumptament en un delicte de tràfic d'influències. El jutge sosté que tant Fernández com Bustos van utilitzar els seus càrrecs al partit per "pressionar" l'alcaldessa de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), Maria Elena Pérez, perquè col·loqués una tècnica.