El Govern denuncia Girona i Figueres per contractar dos trens per a l'11 de setembre

Els alcaldes Carles Puigdemont i Santi Vila consideren que es tracta d'"una persecució política"

1
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA

La delegada del Govern a Catalunya,María de los Llanos de Luna, ha ordenat als advocats de l'Estat la interposició d'unrecurs contenciós administratiu contra els ajuntaments deGirona iFigueresper haver contractat dostrens a Renfe perquè els veïns de les dues ciutats poguessin assistir a la manifestació de laDiada de l'11 de setembre.

El recurs sol·licita l'anul·lació delsdecrets d'alcaldia que van aprovar la contractació dels dos trens, ja que considera que aquesta decisió vulnera la llei de contractes del sector públic i suposa una “desviació de poder”.

Els alcaldes de Girona i Figueres, Carles PuigdemontiSanti Vila, respectivament (tots dos de CIU), han carregat avui durament contra la decisió de Llanos de Luna perquè consideren que suposa una “deslleialtat institucional”, obeeix a “opinions polítiques“ i anteposa els “interessos partidistes” del PP als interessos dels ciutadans.

Sense cost per a les arques municipals 

Puigdemont i Vila han assegurat que no han rebut cap notificació prèvia de la delegada del Govern, com acostuma a ser habitual entre administracions, i han recordat que la contractació dels dos trens “no va costar ni un euro als ciutadans de Girona i Figueres”, ja que va ser pagat pelsusuaris i, a més, va aportar unsuperàvit de 2.500 euros que es van entregar al banc dels aliments.

Notícies relacionades

“Es tracta d'unapersecució políticaper part de l'Estat espanyol”, ha denunciat Puigdemont, mentre que Vila ha assegurat que amb aquest recurs el Govern pretén presentar els dos alcaldes com a persones “radicals i extremistes”, que no compleixen amb la legalitat.