Anar al contingut

ERC fitxa per a la seva llista l'advocada Gemma Calvet

L'escriptora Eva Piquer s'incorpora també com a independent a la candidatura de Junqueras

Rovira, Simó i Amorós completaran els primers llocs d'un cartell marcat per la renovació

JOSE RICO / Barcelona

Oriol Junqueras ha certificat aquest dijous la renovació en les llistes d'ERC per a les eleccions del 25 de novembre. El líder republicà ha incorporat a la seva candidatura per Barcelona dues figures independents de l'òrbita sobiranista: l'advocada Gemma Calvet i l'escriptora Eva Piquer. Calvet ocuparà el quart lloc de la llista, i Piquer, el setè.

Les dones tindran una important presència en la candidatura de Junqueras, ja que la número dos serà la secretària general del partit, Marta Rovira, i a la tercera plaça hi haurà la portaveu al Parlament i exconsellera, Anna Simó. De fet, tot i les cares noves, Junqueras manté als primers llocs diversos dirigents de l'etapa del seu antecessor, Joan Puigcercós, com els diputats Oriol Amorós (número 5), Marc Sanglas (número 6), Pere Aragonès (número 8).

Renovació dels quatre caps de llista

ERC renovarà els seus quatre caps de llista per a les eleccions de novembre respecte als que va presentar a les autonòmiques del 2010. L'alcalde de Sarrià de Ter (Gironès), Roger Torrent, substituirà com a número u per Girona l'exconsellera Carme Capdevila. El seu número dos serà el diputat Pere Bosch, que escala una posició en relació amb fa dos anys.

El cartell per Lleida serà l'exalcalde de Guissona (Segarra) Josep Cosconera, que rellevarà el diputat Carmel Mòdol, afí a l'anterior direcció. I a Tarragona, l'elegit ha estat l'alcalde de Montblanc (Conca de Barberà), Josep Andreu, que prendrà el testimoni del parlamentari Sergi de los Ríos. Andreu ha pugnat fins a l'últim moment amb el secretari general adjunt d'ERC i líder del partit a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó.

En les eleccions del 25 de novembre, Junqueras s'enfronta al repte de millorar els resultats de 2010, en què Esquerra va perdre més de la meitat dels seus vots i de la seva representació parlamentària, al passar dels 21 diputats del 2006 a 10, i va deixar de ser la tercera força política per passar a ser la cinquena.