ERC fitxa per a la seva llista l'advocada Gemma Calvet

L'escriptora Eva Piquer s'incorpora també com a independent a la candidatura de Junqueras

Rovira, Simó i Amorós completaran els primers llocs d'un cartell marcat per la renovació

L’advocada Gemma Calvet.

L’advocada Gemma Calvet.

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / Barcelona

Oriol Junquerasha certificat aquest dijous larenovació en les llistes d'ERC renovacióllistesERC per a les eleccions del25 de novembre. El líder republicà ha incorporat a la sevacandidaturaper Barcelona dues figures independents de l'òrbita sobiranista: l'advocada Gemma Calvet i l'escriptora Eva Piquer. Calvet ocuparà elquart lloc de la llista, i Piquer, elsetè.

Les dones tindran una important presència en la candidatura de Junqueras, ja que la número dos serà la secretària general del partit, Marta Rovira, i a la tercera plaça hi haurà la portaveu al Parlament i exconsellera,Anna Simó. De fet, tot i les cares noves, Junqueras manté als primers llocs diversos dirigents de l'etapa del seu antecessor, Joan Puigcercós, com els diputatsOriol Amorós (número 5),Marc Sanglas (número 6),Pere Aragonès(número 8).

Renovació dels quatre caps de llista

ERC renovarà els seus quatre caps de llista per a les eleccions de novembre respecte als que va presentar a les autonòmiques del 2010. L'alcaldedeSarrià de Ter(Gironès),Roger Torrent, substituirà com a número u perGirona l'exconselleraCarme Capdevila. El seu número dos serà el diputatPere Bosch, que escala una posició en relació amb fa dos anys.

Notícies relacionades

El cartell perLleidaserà l'exalcaldedeGuissona (Segarra)Josep Cosconera, que rellevarà el diputatCarmel Mòdol, afí a l'anterior direcció. I aTarragona, l'elegit ha estat l'alcaldedeMontblanc(Conca de Barberà),Josep Andreu, que prendrà el testimoni del parlamentari Sergi de los Ríos. Andreu ha pugnat fins a l'últim moment amb el secretari general adjunt d'ERC i líder del partit a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó.

En les eleccions del 25 de novembre, Junqueras s'enfronta al repte de millorar els resultats de 2010, en què Esquerra va perdre més de la meitat dels seus vots i de la seva representació parlamentària, al passar dels 21 diputats del 2006 a 10, i va deixar de ser la tercera força política per passar a ser la cinquena.