EL SAFARI AFRICÀ DE JOAN CARLES

La Zarzuela afirma que va avisar Rajoy del viatge del Rei a Botswana

El PP diu que el Govern "sabia" de la sortida de Joan Carles "quan va patir l'accident"

El vicesecretari d’Organització del PP atén els mitjans en un acte del partit a Càceres. / periodico

2
Es llegeix en minuts

El Rei havia començat dilluns passat el viatge a Botswana i va informar prèviament el president del Govern, Mariano Rajoy, que, per aquest motiu, no podrien mantenir el despatx setmanal que tenien previst celebrar aquell dia a Madrid.

Fonts de la Casa del Rei han explicat aquest diumenge que el cap de l'Estat informa sempre el Govern prèviament sobre els seus viatges privats i així va ser també en aquest cas, i per això Joan Carles va fer saber a Rajoy que aquesta setmana estaria fora d'Espanya, a Botswana.

L'última aparició pública del Rei abans del seu viatge va ser el Diumenge de Resurrecció a Palma de Mallorca, on va assistir a la missa de Pasqua a la catedral amb la Reina, la infanta Elena i els prínceps d'Astúries amb les seves dues filles, Elionor i Sofia.

Divendres es reuniran

Rajoy té previst mantenir el seu pròxim despatx amb el Rei al Palau de la Zarzuela divendres que ve, a petició de Joan Carles, segons ha explicat el mateix president del Govern després de visitar durant una mica més de mitja hora el Monarca, que es recupera a l'Hospital USP San José d'una intervenció quirúrgica al maluc dret.

Joan Carles es va fracturar el maluc per una caiguda a Botswana, a l'ensopegar amb un esglaó, divendres a la matinada, a la residència on es trobava allotjat, i seguirà ingressat a l'hospital tres o quatre dies més, d'acord amb el pronòstic fet ahir pel doctor Ángel Villamor.

La versió del PP

El vicesecretari d'Organització del PP, Carlos Floriano, ha assegurat que el Govern coneixia el viatge del Rei a Botswana quan va patir la caiguda que li va produir el trencament del maluc dret.

"Ho sabia quan va patir l'accident o el mal que tenia", ha indicat Floriano preguntat en roda de premsa sobre si l'Executiu havia estat informat del viatge del monarca.

Notícies relacionades

Per un altre costat, el responsable del PP ha declarat que serà la Casa Reial l'encarregada de comunicar "els passos que s'han d'anar fent" per substituir Don Joan Carles en els actes oficials que tenia previstos tant aquesta pròxima setmana com en el futur.

En concret, a preguntes dels periodistes sobre si el príncep d'Astúries hauria d'assumir part de l'agenda del Rei una vegada s'hagi recuperat de les lesions sofertes, Floriano ha aclarit que "la Casa Reial anirà comunicant els passos que s'hagin d'anar fent, i per tant serà la casa de la Direcció de l'Estat la que vagi referint-se a aquesta qüestió".