REACCIONS A LA IMPUTACIÓ D'URDANGARÍN

La Casa del Rei manifesta el seu "absolut respecte" per les decisions judicials

Un portaveu de la Zarzuela remet a l'advocat del duc de Palma per més valoracions

Els Reis, amb Iñaki Urdangarín, durant la desfilada del dia de la Hispanitat de l’any passat.

Els Reis, amb Iñaki Urdangarín, durant la desfilada del dia de la Hispanitat de l’any passat. / JOSÿ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

LaCasa del Rei ha manifestat el seu "absolut respecte a lesdecisions judicials" després de conèixer que el jutjat d'instrucció número 3 de Palma de Mallorca ha aixecat elsecret de sumari i ha decidit imputar el duc de Palma, Iñaki Urdangarín, pels seus negocis presumptament delictius a l'Institut Nóos, que va presidir fins al 2006.

Un portaveu de Zarzuela ha indicat que la Casa del Rei manifesta el seu "absolut respecte a les decisions judicials" i ha afegit que qualsevol altra valoració li correspondrà fer-la a l'advocat d'Urdangarín. D'aquesta manera, la Casa Reial reitera la seva posició de respecte a les actuacions judicials, que manté des que, fa dos mesos, van començar a aparèixer les primeres informacions que relacionaven el marit de la infanta Cristina amb el cas Palma Arena.

Notícies relacionades

El 12 de desembre, la Casa del Rei va anunciar, en una decisió sense precedents, que Urdangarín quedava apartat dels actes oficials de la família reial pel seu comportament poc exemplar. A més, en el seu discurs nadalenc, Joan Carles, sense mencionar expressament el cas del seu gendre, va defensar l'actuació de la justícia contra els corruptes.