VA SER DETINGUT AHIR

El raper lleidatà Pablo Hasél declara a l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme

La policia ha incautat diversos discos durs del seu domicili

1
Es llegeix en minuts

Elraper Pablo Hasél declara aquest dimecres a l'Audiència Nacional després de ser detingutdimarts a Lleida per cometre presumptament un delicte d'enaltiment del terrorisme i que la Policia Nacional incautés diversos discos durs trobats al seu domicili, segons han informat fonts policials.

Aquestes mateixes fonts han precisat que la detenció va tenir lloc a les 10.30 del matí al domicili del raper a Lleida i que va anar càrrec de la Brigada Provincial de Madrid, que es va desplaçar fins a Catalunya per ordre de l'Audiència Nacional.

En el seu temaLibertad presos políticos, el raper inclou frases com:"Ahí fuera prefieren a El Canto del Bobo que pensar con mi CD, me importa menos que la muerte de concejales del PP", "Quienes manejan los hilos merecen mil kilos de amonal" y"Pienso en balas que nucas de jueces nazis alcancen".

"Yo fusilaría a Zapatero"

Preguntat en una entrevista concedida a la webKaosenlared el setembre del 2010, va justificar expressions en les seves lletres com"Yo fusilaría a Zapatero en la plaza de Las Ventas", "Merece una bomba Televisión Española" o"Vivan los GRAPO"Sóc conscient i assumeixo les conseqüències", deia.

"Sóc conscient que lliure faré més mal que pres, per això encara no he agafat el camí de la lluita armada, que en el cas dels GRAPO, com dius, respecto molt. És increïble que es titlli de criminals gent que acaba complint 30 anys de presó per entregar la seva vida sencera a la lluita contra un sistema genocida", explicava.

Hasél insistia en l'entrevista que "un pot no estar a favor de la lluita armada, però, per favor, els GRAPO no han anat bombardejant hospitals i col·legis com l'imperi ianqui".

Notícies relacionades

En aquella mateixa entrevista, recollida per Europa Press, va ser preguntat també per la possibilitat que fos detingut i portat a l'Audiència Nacional pel contingut de les seves lletres.

"Dando més veu"

"Si em porten a l'Audièncianazi-onal només m'estaran donant més veu i raó. De totes maneres, segueixo sent moltunderground perquè això passi", deia.

Temes:

Pablo Hasél