REPERCUSSIONS DEL 'CAS PALAU'

Jaume Camps nega haver rebut comissions de Millet

L'exdiputat de CiU assegura que només ha cobrat del saquejador en concepte d'honoraris com a advocat

L’exdiputat de CiU Jaume Camps, en una imatge d’arxiu.

L’exdiputat de CiU Jaume Camps, en una imatge d’arxiu. / TONI GARRIGA (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

L'exdiputat de CiU al Parlament (1980-2205) i exmembre del Consell Consultiu de la Generalitat (2005-2009) Jaume Camps ha desmentit avui a través d'un comunicat que hagi rebut comissions de l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, com han publicat avui diversos mitjans de comunicació. Camps assegura que els cobraments que ell o el seu bufet d'advocats han percebut de Millet o del Palau han estat "sense excepció" "minutes d'honoraris professionals puntualment declarades en compliment dels deures fiscals".

L'antic dirigent nacionalista sosté que qualsevol presumpte cobrament relatiu a Millet i relacionat amb CDC és fals. "Són falses, de tota falsedat, les diverses implicacions en els citats assumptes que s'insinuen o afirmen i es recullen en alguns mitjans de comunicació", subratlla el comunicat.

Relació "exclusivament" professional

Camps recorda que exerceix l'advocacia ininterrompudament des del 1967 i que això ha estat compatible amb els càrrecs de diputat i del Consell Consultiu. Però, precisament per l'exercici de la seva professió, "no he tingut mai cap funció executiva ni he administrat mai cap pressupost ni diner públic".

L'exdiputat explica que la relació que ha mantingut amb Millet des del 1979 ha estat exclusivament de caràcter professional, basada en "la defensa i representació jurídiques derivades dels encàrrecs professionals durant més de 20 anys", especialment en la dècada dels anys 80.

Igualment, l'exdiputat de CDC, partit en què milita des de la seva fundació, assegura que defensarà "l'honorabilitat" de la seva actuació "exclusivament professional" i no descarta emprendre accions legals.

Els documents de Llinares

Notícies relacionades

Segons figura en la nova documentació remesa al jutge delcas Palau i a la comissió d'investigació del Parlament pel director executiu de l'Orfeó Català-Palau de la Música, Joan Llinares, Millet tenia al seu despatx una carpeta amb el nom de Jaume Camps i documentació relativa a projectes d'obres públiques licitats per la Generalitat a principis del 2003. En la carpeta figura una cita: 24 de març a les onze del matí.

En l'agenda de Millet del 2003 consta un apunt sobre aquella trobada amb un tal "J. Camps" (les reunions amb aquesta persona eren freqüents). La carpeta també conté un full en què es detalla una comissió del 4% sobre 105 milions d'euros, i una altra de l'1,5%, aquesta última destinada al Palau. Una anotació amb el nom de Jaume Camps aporta més dades: "Pagament 105.000 m Ferrovial. Autopista".