COMISSIÓ DEL 'CAS PALAU'

El tripartit i CiU veten la compareixença de l'exdiputat Jaume Camps

L'exalcalde de l'Ametlla del Vallès, Albert Palay, informa la cambra que el dia 19 no compareixerà perquè ja estarà de vacances

2
Es llegeix en minuts
EFE

Els grups que recolzen el govern català i el de CiU han vetat avui la compareixença de l'històric exdiputat de CiU Jaume Camps, una petició que només han recolzat el PP català i Ciutadans.

Aquests dos grups reclamaven que Camps donés explicacions al Parlament després que els últims documents trobats al Palau de la Música, que ja estan en mans del jutge i del Parlament, vinculin aquest diputat amb pagaments de Ferrovial i apuntin que l'exresponsable del Palau, Fèlix Millet, va pagar 13.000 euros per a l'última campanya municipal de CiU a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental).

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha posat aquesta votació com a exemple de la "sociovergència per tapar la corrupció" que impera des de fa anys a Catalunya i ha acusat CiU de pactar amb el PSC que no se cités Camps a canvi de "no treure altres morts de l'armari".

Tapar-se “les vergonyes”

En la mateixa línia, la portaveu del PPC al Parlament, Dolors Montserrat, ha assegurat que tripartit i CiU "han precipitat el final de la comissió" i demostren que es "tapen les vergonyes" a l'oposar-se a totes les sol·licituds fetes avui pels populars.

CiU i PSC s'han oposat també, a l'acabar la sessió d'avui de la comissió, a citar a declarar l'expresident de CDC a l'Ametlla del Vallès, Esteve Escuer, una compareixença que sí que recolzava ERC.

Precisament avui, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha negat que el seu expresident a l'Ametlla del Vallès, Esteve Escuer, firmés el 2007 el rebut de 13.000 euros a Fèlix Millet que figura en la nova documentació trobada al Palau de la Música.

Palay planta la comissió

Per la seva part, CiU ha renunciat avui a demanar de nou la compareixença davant la comissió del tinent d'alcalde de Barcelona Ramón García-Bragado, a qui la fiscalia acusa de prevaricació i falsedat documental en el cas de l'hotel del Palau de la Música, una petició que sí que ha fet el PPC i que ha estat desestimada.

Notícies relacionades

Per una altra part, l'exalcalde de l'Ametlla del Vallès, Albert Palay, que avui ha plantat la comissió d'investigació sobre elcas Palau argumentant que no havia rebut la notificació oficial per comparèixer aquest matí, està citat el dilluns 19 al Parlament.

No obstant, un lletrat del Parlament ha aclarit, a l'acabar la sessió d'avui de la comissió d'investigació, que Palay ha enviat un correu electrònic a la cambra informant que aquell dia ja estarà de vacances.