Comissió d'investigació del 'cas Palau'

CiU nega que Millet financés la seva campanya electoral a l'Ametlla del Vallès el 2007

L'exalcalde Palay planta la comissió al·legant que no ha rebut cap citació

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO

    Canal Parlament    |    Parlament de Catalunya

CiU ha negat aquest matí que l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, ajudés a finançar la seva campanya de les eleccions municipals del 2007 a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). En un comunicat, els nacionalistes asseguren que els actes i els mitjans utilitzats en aquella campanya no coincideixen amb els que reflecteix el pressupost trobat en els arxius de l'entitat cultural, juntament amb un rebut de 13.000 euros que el convergent Esteve Escuer nega haver firmat a Millet.

En qualsevol cas, Convergència ha puntualitzat que Escuer va deixar de ser president de CDC a l'Ametlla l'any 2005 i que, el 2007, ni tan sols  formava part del comitè local. Així mateix, la federació nacionalista recorda que Escuer mai ha integrat cap candidatura municipal i mai ha exercit càrrecs públics a l'ajuntament de la localitat ni a cap altra Administració.

La nota de CiU, firmada per l'actual líder de CDC al Vallès Oriental, Feliu Guillaumes, també informa que la campanya electoral del 2007 a l'Ametlla es va finançar amb la col·laboració de "diferents militants i simpatitzants de forma anònima i a títol personal". Sobre els actes que figuren en el pressupost trobat al Palau, els nacionalistes asseguren que, per exemple, no es va celebrar acte de presentació del candidat, ni es va llogar cap grua, i que el material de campanya va ser repartit per voluntaris i militants.

Notificació extraviada

Notícies relacionades

Precisament, el primer compareixent de la jornada d'avui estava relacionat amb l'Ametlla del Vallès i la urbanització que Millet tenia en aquest municipi. Es tractava del seu exalcalde Albert Palay, d'un grup independent, que ha plantat la comissió al·legant que no ha rebut correctament la preceptiva citació oficial.

El president de la comissió, Pere Vigo (ERC), ha mostrat la seva "sorpresa" per l'absència de Palay, ja que, segons ha indicat, li havien enviat diversos correus electrònics i una carta certificada comunicant-li que el citaven per avui a les 10.30 hores. Palay ja va comparèixer a la comissió el 29 de juny --quan va negar rotundament haver cobrat per part de Fèlix Millet--, si bé la comissió va acordar citar-lo de nou a l'estimar que havia ocultat informació en la seva intervenció. Probablement, serà citat per dilluns que ve, 19 de juliol.