PER L'ANUNCI DE LA INVITACIÓ DE LA BIENNAL

Bargalló presenta la dimissió com a director del Llull i Carod la rebutja

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BARCELONA

El director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, ha posat aquest matí el seu càrrec a disposició del vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, després de l'anunci que Catalunya estaria present a la Biennal de Venècia, però Carod no ha acceptat la renúncia.

La portaveu del Govern, Aurora Massip, i el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, han anunciat després del Consell Executiu que Bargalló ha presentat la seva renúncia, però Carod l'ha desestimat per considerar que la participació de la cultura catalana en la fira de Frankfurt havia estat "un èxit rotund" i perquè la seva gestió al capdavant del Llull era "molt positiva".

Nadal ha explicat que el vicepresident havia confessat davant els seus companys de Govern que "probablement" s'havia "precipitat" al donar per feta la presència de Catalunya a la Biennal de Venècia sense comptar amb la informació suficient.

El vicepresident renova la seva confiança en el director del Llull

Segons el conseller, Carod ha assegurat que la "precipitació" inicial al parlar sobre l'exposició italiana havia estat "corregida" i que "no hi havia motiu" per acceptar la renúncia de Bargalló.

Així mateix, Nadal ha assegurat que el vicepresident català havia "renovat" la seva confiança en el director del Ramon Llull pensant en "nous reptes" com la Biennal de Venècia.

La participació de Catalunya en l'exposició italiana es troba "en fase de negociació", segons ha afegit la portaveu del Govern.

Aclariment des d'Itàlia

Notícies relacionades

Diumenge passat, Carod va dir a la Fira del Llibre de Frankfurt que Catalunya disposaria d'un pavelló propi a la Biennal de Venècia del 2009.

Al pas d'aquest anunci va sortir ahir el president de la Fundació de la Biennal de Venècia, Davide Croff, a l'assegurar que aquesta exposició d'art té "un detallat reglament" sobre la participació d'estats, ens i organitzacions i que quan li arribi "la proposta formal de la regió autònoma de Catalunya, la valoraran".