DECLARACIONS DE L'EXCAP DE L'EXECUTIU

Aznar recolzarà Ana Botella si aspira a presidir el Govern

Defineix Rajoy com "un gran tipus" que "sap molt bé el que ha de fer"

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

José María Aznar no descarta que la seva dona opti a la presidència del Govern. I, si Ana Botella s'hi decideix, ell promet que l'ajudarà en tot el que estigui a les seves mans. "¿Per què no? Ho faria molt bé", va dir ahir quan se li va preguntar si veu la seva dona de presidenta del Govern. Entre els seus mèrits, va citar que "en té ganes, vocació i val per a això".

Conscient de la repercussió que tindrien les seves paraules, Aznar va simular haver-se penedit de mostrar-se tan franc i just en el moment de parlar de la seva dona com a possible candidata va dir: "Ja m'he ficat en un embolic, ¿oi?". Durant l'entrevista, concedida al programa d'Ana Rosa Quintana a Telecinco, Aznar va deixar clar que considera la seva dona més que capacitada per passar de regidora d'Afers Socials a candidata a la Moncloa en unes eleccions generals encara que va precisar que no ho estava proposant. "Ana és la política de casa meva i, si puc, jo l'ajudaré en tot el que em demani".

Aznar va insistir que no troba a faltar el poder i va negar que tingui intenció de tornar a la primera línia de la política "tal com està ara". Tot i així, va dir que estava disposat a sacrificar-se: "Estic al servei del meu partit i faré el que aquest em demani encara que espero que no m'ho demani mai".

NO ACONSELLA RAJOY

Preguntat sobre el paper d'eterna ombra que s'abat sobre el futur de Rajoy, Aznar va optar per elogiar l'actual responsable del PP: "És un gran tipus i desitjo ferventment que sigui president. Ho farà molt bé quan ho sigui, sap el que ha de fer". No obstant, l'anterior cap de l'Executiu va assegurar que no telefona a Rajoy per donar-li consells. "Jo ja li vaig dir que si volia res, que em truqués".

Després de reconèixer que parla més quan viatja per l'estranger que quan és a Espanya perquè tot el que diu aquí "es converteix en un problema", el president de la FAES es va definir com una persona "encantadora i últimament fins i tot simpàtica", va parlar dels seus fills i néts, de la melena que du ara "com quan era jove" i fins i tot dels seus secrets per mantenir-se en forma, que passen per no menjar dolços ni pa.

Notícies relacionades

VIDA QUOTIDIANA

Així, va explicar que corre cada dia de vuit a deu quilòmetres, dedica una hora al gimnàs i dues a millorar el seu anglès. També disfruta anant a comprar sense que les dependentes s'atabalin. En l'àmbit professional, es dedica a les classes universitàries a Georgetown. I l'avió és la seva "segona casa".

Temes:

Ana Botella