‘Ens agrada Parets! T’hi apuntes?’

El Consell d’Infants de Parets dona a conèixer el patrimoni de la ciutat amb la perspectiva dels nens i nenes

Es tracta que els mateixos nens i nenes descobreixin amb els seus ulls i des dels seus criteris els espais, edificis i monuments de Parets que tinguin per a ells un significat patrimonial

Es farà una guia turística, que l’ajuntament editarà en format virtual i material

El Consell d’Infants de Parets dona a conèixer el patrimoni de la ciutat amb la perspectiva dels nens i nenes

ayuntamiento Parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell d’Infants de Parets (Vallès Oriental) es va reunir el 19 de gener a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Parets amb la regidora de Patrimoni, Rosa Martí, per documentar-se de cara a la realització de l’encàrrec que tenen per a aquest curs, 2022-2023: ‘Ens agrada Parets! T’hi apuntes? Una guia d’espais i edificis de la vila d’interès per als infants’.

La trobada dels alumnes amb l’ajuntament va servir per fer el seguiment del treball que està duent a terme l’òrgan consultiu del Consell. En aquest sentit, el projecte present pretén donar a conèixer el patrimoni del municipi de Parets des de la perspectiva pròpia dels nens i nenes.

Es tracta, per tant, que els mateixos nens i nenes descobreixin amb els seus ulls i des dels seus criteris els espais, edificis i monuments de Parets que tinguin per a ells un significat patrimonial. És a dir, espais que siguin determinants per a la construcció de la identitat i la personalitat de la seva ciutat, ja sigui pel seu valor històric, arquitectònic o cultural, o per l’ús significatiu que en fan actualment els ciutadans i ciutadanes més joves de la ciutat.

Guia turística

Amb aquest objectiu, els consellers i conselleres, amb la col·laboració dels companys i companyes de les escoles de Parets, fan un inventari d’aquests llocs, per després elaborar una guia turística per difondre’ls entre la resta de la població i, de manera prioritària, entre la resta dels nens i nenes de Parets. D’altra banda, respecte a l’Ajuntament de Parets, la guia serà editada de manera virtual i material.

Notícies relacionades

Des del consistori afirmen que la funció principal del Consell d’Infants és aportar als responsables polítics «la visió sobre el municipi i la realitat que envolta els nens perquè la seva opinió es tingui en compte a l’hora de prendre decisions que els afectin».

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO