Un membre de la família Grifols adapta màscares de busseig per a metges

L'equip incorpora al tub del respirador un filtre per a incubadores de nadons que pot durar fins a un any i té una efectivitat superior a les mascaretes autofiltrants FFP3

david-grifols

david-grifols

1
Es llegeix en minuts
EFE

MOS Design, empresa catalana cofundada per David Grifols, fill del president de la multinacional d’hemoderivats Grifols, establerta a Parets del Vallès, ha adaptat màscares de busseig de la marca Decathlon perquè puguin ser utilitzades per personal sanitari.

L’equip de MOS Design va començar a treballar en els primers prototips uns dies abans que es decretés l’estat d’alarma a Espanya, alertats pels problemes del personal sanitari d’Itàlia per accedir a Equips de Protecció Individual (EPI).

La màscara incorpora al tub del respirador un filtre per a incubadors de nadons que, segons assegura Grifols Deu, pot durar fins a un any i té una efectivitat superior a les mascaretes autofiltrants FFP3 que s’utilitzen als hospitals del país.

La companyia catalana obté aquests filtres del fabricant francès Camfil, amb el qual ha arribat a un acord exclusiu de subministrament d’aquest component per al desenvolupament de les màscares adaptades.

MOS Design ha dut a terme el disseny i l’adaptació de les màscares, cedides per Decathlon, i amb l’ajuda de la multinacional Grifols les distribueixen de manera gratuïta als centres sanitaris amb un full d’instruccions perquè les puguin muntar.

Tot i que Grifols Deu ha precisat que les màscares que ha ideat la seva empresa no han sigut homologades, sí que han sigut validades per exemple pel responsable del servei de prevenció de riscos laborals de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, Rafael Padrós.

De fet, l’Hospital de Sant Pau és un dels centres sanitaris que han rebut part de les 100 màscares de busseig adaptades que ja ha entregat l’empresa, entre els quals hi ha també l’hospital d’Igualada (Barcelona).

Grifols Deu ha matisat, no obstant, que aquestes màscares no estan pensades per portar-se tot el dia, sinó en situacions «d’emergència» amb afectats per la pandèmia o quan un membre del personal sanitari accedeixi a zones amb gran càrrega vírica.

Notícies relacionades

Atès que les entreguen de manera gratuïta, MOS Design es fa càrrec de totes les despeses que comporta l’adaptació de les màscares de busseig, tot i que no descarta rebre recolzament financer de Scranton Enterprises, societat vinculada a directius i socis de Grifols.

Ara per ara, la companyia del fill del president de Grifols rep unes 20 peticions diàries de la seva màscara adaptada.