CAP AL RÈCORD GUINNESS

Sergi Mingote corona el Broad Peak

L'alpinista de Parets ha assolit aquest matí el cim del primer dels sis vuitmils que es disposa a pujar en un any

una-breve-parada-en-c1-antes-de-seguir-hasta-c2

una-breve-parada-en-c1-antes-de-seguir-hasta-c2

1
Es llegeix en minuts
Aitana Glasser

A les 8 del matí, hora local al Pakistan, Sergi Mingote aconseguia després de 12 hores d’ascens assolir el cim del Broad Peak –8.047 metres–, el primer delssis vuitmils que es disposa a pujar en un any per intentar aconseguir el rècord Guinness.

L’alpinista va iniciar dissabte l’ascens cap al cim i a les 17 h de diumenge (hora espanyola) encarava el tram final d’aquest gran colós aprofitant la finestra de bon temps que es preveia per a aquests dies després de les intenses nevades de les últimes jornades.

Mingote va encarar l’intent de cim amb el seu company, el jove alpinista Lluís Cortadellas, que no va poder aconseguir assolir el cim i va haver de fer mitjana volta.

Notícies relacionades

El paretà va aconseguir vèncer les dures condicions climatològiques que l’han acompanyat aquestes últimes setmanes i que han afectat la salut del grup, fins al punt que un dels seus acompanyants, Pep Vega, va haver d’abandonar l’expedició.

Després de més d’un mes des de la seva partida, Mingote ha aconseguit assolir el primer dels objectius que inclou el seu gran repte #3x2x8000. El pròxim: aconseguir el cim del K2, el gegant veí del Broad Peak, de 8.611 metres. De moment, el paretà continua descendint cap al Camp Base, per a la qual cosa es calcula que tardarà unes sis hores aproximadament.