COMPTE ENRERE PER AL CIM

Sergi Mingote inicia l'ascens cap al cim del Broad Peak

L'alpinista paretà intentarà assolir en els pròxims dies el cim del primer dels sis vuit mils que es disposa a pujar en un any

mingote-a-7100-metros-con-el-glaciar-austin-detras

mingote-a-7100-metros-con-el-glaciar-austin-detras

2
Es llegeix en minuts
Aitana Glasser

L’expedició de Sergi Mingote es disposa a assolir en els pròxims dies el cim del Broad Peak, el primer gran colós a què s’està enfrontant l’alpinista paretà en el seu desafiament #3x2x8000 de pujarsis vuit mils en un any.

Després d’uns dies complicats a causa del mal temps, les intenses nevades i el fred, el clima sembla que donarà un respir fins al 16 de juliol, moment en què l’equip aprofitarà per intentar assolir el cim d’aquest muntanyós pakistanès.

A les nevades i les consegüents allaus s’hi suma ara un altre hàndicap: el vent. Amb tendes ja instal·lades en els Camps Base 1, 2 i 3 del Broad, l’escalador es mostra preocupat per si podran suportar les ratxes de vent de més de 60 km/h previstes per als pròxims dies.

Aquests factors, sumats a les lògiques conseqüències que té l’ascens per a la salut dels membres de l’equip, han fet que el grup tingui la seva primera baixa: Pep Vega ha decidit abandonar l’expedició. “Tants dies d’espera en el Camp li han fet efecte, ha perdut forces i molt pes, per la qual cosa ha decidit tornar a casa,” explica Mingote des del Pakistan.

Una dura decisió que ha entristit tot l’equip i que ha fet decaure per moments els ànims de Mingote i companyia, que des del Camp Base asseguren que notaran molt la seva presència, ja que “és l’ànima logística i organitzativa de la nostra expedició, a més d’un gran company”, diu Mingote.

Compte enrere cap al cim

En els pròxims dies, l’equip encapçalat per Sergi Mingote es disposa a assolir el cim del Broad Peak, el primer dels vuit mils gegants que l’alpinista vol coronar l’any que ve, en un intent de batre un rècord Guinness.

El repte comença a les cinc de la matinada, moment en què l’expedició sortirà directament des del Camp Base cap al Camp 2, en una dura i llarga jornada que els portarà a recórrer uns 1.500 metres de desnivell positiu.

El dia 15, cap a la mateixa hora, ascendiran cap al Camp 3, situat a poc més de 7.000 metres d’altura. Una jornada “crucial per als nostres interessos”, diu Mingote, ja que “és molt llarga, amb algunes seccions de gel perilloses en les quals s’han accidentat aquesta temporada alguns alpinistes”.

Notícies relacionades

Aquell mateix dia, cap a les vuit de la tarda, partiran cap al cim. “No serà fàcil, però ningú va dir que ho seria”, assegura Mingote. L’equip està motivat i “els nostres estómacs comencen a notar els nervis del dia anterior”, diu el paretà.

Ja fa més d’un mes des que Mingote i el seu equip es van acomiadar de les seves famílies a l’aeroport de Barcelona i es van embarcar en aquest gran desafiament esportiu i solidari cap al que és el seu primer doble repte: coronar el Broad Peak i el gegant K2. Una cosa que semblava llavors llunyana i complicada, però que ara sembla cada vegada més a prop.