Cine

Perdedors de cine: estrelles que mai han guanyat un Oscar

Glenn Close i Peter O’Toole encapçalen la llista dels actors que més vegades s’han quedat amb la mel als llavis

Perdedors de cine: estrelles que mai han guanyat un Oscar
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

¿Es pot qualificar de perdedor un actor o actriu que havent sigut nominat diverses vegades al llarg de la seva carrera per emportar-se un Oscar de Hollywood no ho hagi aconseguit? Segurament no i, no obstant, difícilment podrà desprendre’s d’aquesta etiqueta una superlativa actriu com Glenn Close, que té el dubtós honor de ser la intèrpret viva que més vegades s’ha quedat amb la mel als llavis tenint tan a prop el sabor del triomf. Fins i tot en vuit ocasions ha aconseguit colar-se entre les nominades per l’acadèmia de cine nord-americà sense que fins al moment hagi pogut emportar-se una estatueta a casa.

L’àlter ego masculí de Close és un altre actor majúscul com Peter O’Toole, que també amb vuit nominacions i altres tants intents nuls almenys va rebre el 2003 un Oscar honorífic: daurat copet a l’esquena que ve a reparar suposades injustícies i que també van rebre al seu dia grans noms del cel·luloide com Cary Grant –dues nominacions fallides– (1970) i Greta Garbo (1954), si bé la diva sueca es va negar a recollir-lo després de no haver pogut guanyar-lo a dreta llei en tres ocasions.

Als primers llocs d’aquesta llista d’intèrprets que més vegades han sigut candidats als Oscars sense haver-ho aconseguit també es troben els noms de Richard Burton (7 nominacions), Deborah Kerr (6), Albert Finney (5), Annette Bening (4) i Ethan Hawke (4).

Notícies relacionades

Menció a part mereix Amy Adams, que als 47 anys acumula sis nominacions fallides. Pocs dubten que l’actriu nord-americana pugui acabar aconseguint una estatueta tenint en compte la seva joventut i és que, de vegades, els premis tarden a arribar: una estrella com Paul Newman va guanyar el primer Oscar com a actor després de sis intents i just un any després de rebre una estatueta honorífica que li va ser atorgada pensant, potser, que mai en guanyaria una de cap altra manera.

D’altra banda, hi ha estrelles de la gran pantalla que pot semblar increïble que no tinguin al seu historial ni estatuetes ni gairebé nominacions. Taquilleres com elles soles, figures com Harrison Ford, Samuel L. Jackson, Sigourney Weaver o Tom Cruise, per citar-ne tan sols quatre i sense remuntar-nos a temps gaire remots, no han aconseguit el reconeixement d’un Oscar.

Temes:

Oscars Cine