A contrallum

1
Es llegeix en minuts
79518810 l

79518810 l / Greg Brave

–La solució, creu-me, fill, és fanatitzar-se. Escull un bàndol i accepta el paquet sencer de salvació que t’ofereix aquest bàndol. No es pot viure a l’aire lliure, no s’ha d’anar per la vida sense el suport d’un grup.

–És que em molesten les mesquineses i mentides de tots els bàndols, les del meu també.

–Doncs has de procurar que només et molestin les del bàndol contrari. Les del teu són veritats alternatives.

–¿Però què és una veritat alternativa?

–Aquella que difereix dels fets objectius o, millor encara, de la veritat establerta. La veritat establerta, a veure si ho entens, és una merda.

–Ara és de dia, ¿no? Això és una veritat establerta, què hi farem. El que està establert, papa, coincideix de vegades amb el que és cert.

–Per a la gent convencional, sí, és de dia, però tu has d’aspirar a l’originalitat. Si et convé que sigui de nit, ¿per què no s’hauria de predicar? Crida-ho, crida-ho: ¡és de nit! Posa la cara de Milei, el gest de Trump, no ho vociferis amb timidesa. Els tebis no entraran al regne del cel. Ànim, proclama ben alt que és de nit.

–¡No puc, no puc, no em surt!

–No et surt per pura rigidesa mental, sembla mentida que siguis fill meu. En els nostres dies, per sobreviure, cal ser més flexible. ¿Potser no t’has adonat que les discussions polítiques, d’un temps ençà, ja no versen sobre les idees? Ens importa un rave si ets partidari del capitalisme o del socialisme. El que està en discussió és si pot ser de dia quan és de nit o de nit quan és de dia. És cert que les veritats alternatives venen, originalment, de la dreta americana. Les va inventar Trump, però amb tal èxit que s’han colat a tot arreu, també en el bàndol dels teus, en la nostra pròpia família, en el teu grup d’amics. Si t’incomoden, et quedaràs fora del sistema, a la intempèrie, seràs un pària, fill, tu mateix.

Notícies relacionades

–¿Què faig llavors?

–Ja t’ho he dit: fanatitza’t. Ves a mort amb els teus diguin el que diguin els teus. Compra el paquet sencer, polaritza’t.