Els cors robats

Les estafes amoroses pugen des de la pandèmia. La crisi va accentuar la sensació de vulnerabilitat en les persones que se senten soles

2
Es llegeix en minuts
Els cors robats

123rf

Fa uns anys vaig causar una sobtada fascinació entre les files de militars nord-americans. O això semblava, clar. Les sol·licituds d’amistat se m’acumulaven a la safata d’entrada de Facebook. Els presumptes pretendents eren homes que es trobaven en zones de guerra. Tots lluïen figura a les fotografies d’uniforme i un somriure seductor a les de paisà. La viudetat predominava en els seus estats civils. Alguns sumaven al seu catàleg un cotxe de luxe, nens o gossos. Viudos atractius, rics i sensibles a la recerca d’un amor. ¡Irresistible!

La situació em semblava còmica, fins que van començar a arribar notícies de dones estafades. Un dels casos més tràgics va ser el de Renee Holland. El 2017, la dona es va presentar a l’aeroport de Filadèlfia enarborant una bandera nord-americana. Estava casada, sortia d’una depressió, tenia 56 anys... i havia enviat milers de dòlars a un militar que estava a punt de tornar de l’Iraq. ¡A la fi es veurien les cares! Va trigar minuts a descobrir l’engany. La dona no va poder superar la decepció i es va prendre una barreja de somnífers i vodka. Però no va morir. No encara. Va despertar a l’hospital, el seu marit la vetllava. Hi va haver confessions, discussions i una reconciliació. Dies més tard, el presumpte militar es va disculpar. Holland va tornar a creure en ell, i milers de dòlars van tornar a esfumar-se. El 23 de desembre del 2018, Mark Holland va disparar i va matar la seva dona i el pare d’ella. Després, es va suïcidar.

Notícies relacionades

El recent assassinat dels tres germans de Morata (Madrid) afegeix una altra línia negra a les estafes amoroses. Els cossos del Pepe, l’Amelia i l’Ángela, d’entre 68 i 72 anys, van ser trobats dijous a la seva vivenda. Estan "parcialment cremats i apilats", segons la investigació. La principal hipòtesi és una venjança pels desorbitats deutes que les dues germanes havien contret. Totes dues es van enamorar de presumptes militars destinats a l’Afganistan. Durant anys, l’estafador va saber teixir una història que va enlluernar les dones i les va portar a demanar favors i a recórrer a prestamistes perillosos.

Les estafes amoroses han augmentat des de la pandèmia. La crisi sanitària va accentuar la sensació de vulnerabilitat en les persones que se senten soles. És difícil imaginar el dolor de descobrir-se enganyada d’aquesta manera. A la pèrdua econòmica s’hi suma la humiliació, l’esquinç d’un somni. Un estudi fet per una companyia de ciberseguretat britànica ha advertit que el sentiment de soledat es dispara el 14 de febrer. Sant Valentí: el dia de l’amor... i dels cors robats.

Temes:

Facebook