1
Es llegeix en minuts

Les reunions entre el president del Govern i el líder de l’oposició el dia de la loteria de Nadal no són una novetat. El 2006, Zapatero i Rajoy es van reunir i la negociació amb ETA va ser el tema central. Disset anys després, la política espanyola sembla congelada. A un costat del quadrilàter un ZP 2.0 i a l’altre un gallec successor natural d’un altre gallec, Rajoy, parlant de coses semblants i amb un nivell de crispació que no pot ser més alt.

Sánchez es va esforçar a aparèixer somrient. Va rebre Feijóo tractant-lo de tu. El líder del PP, més tens, de vostè. Perquè el seu esperit nadalenc quedés de manifest, Sánchez va regalar a Feijóo un llibre de Muñoz Molina, Volver a dónde, una obra que aparentment aborda els dies de la pandèmia, però que en realitat tracta sobre com construïm els nostres records.

Després de la reunió, el cap de l’oposició va comparèixer i va dir: "De la reunió es podia esperar poc i n’hem aconseguit poc". L’afirmació de Feijóo és incomprensible: un polític sol vendre amb magnificència petits èxits i Feijóo va fer el contrari.

Notícies relacionades

Igual com el primer premi de la loteria va sortir a última hora, Feijóo va esperar al final de la seva compareixença per cantar el Gordo: "Hem acordat que la Comissió Europea mediarà per renovar el CGPJ". ¡Feijóo s’abona a la tàctica Puigdemont i demana un verificador internacional per negociar amb Sánchez! Després de la reunió es va fer el silenci a les files dels socis de Sánchez. Cada acord que s’intenti entre Sánchez i Feijóo és una mala notícia per als aliats del president.

Feijóo i Sánchez van posar de manifest que la política espanyola necessita teràpia. Avui Feijóo continua desconfiant, i amb raó, de Sánchez, i el líder socialista segueix creient que el PP té segrestada la cúpula judicial, però després de mesos més propis de Beltenebros que de Volver a dónde que s’hagi acordat parlar, tot i que sigui amb un verificador, és una magnífica notícia.

Temes:

Govern