Llimona & vinagre Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Ricky Martin, ‘un pasito pa’lante, un pasito pa’trás’

El cantant ha anunciat el seu divorci de l’artista Jwan Yosef després de sis anys de matrimoni i un festeig de dos. Per sorpresa

4
Es llegeix en minuts
Ricky Martin, ‘un pasito pa’lante, un pasito pa’trás’

EFE / SEBASTIEN NOGIER (Efe)

La mala notícia és que a ningú li agrada que pateixin els ídols planetaris que omplen de felicitat les pistes de ball. La bona, que Ricky Martin (51) torna a ser al mercat, per a qui s’ho pugui permetre. El ‘rei del pop llatí’, també anomenat ‘déu del pop llatí’ perquè va néixer la Nit de Nadal, perquè no hi ha un honor més alt i perquè ha batut tots els rècords existents de fama i venda de discos, ha anunciat el seu divorci de l’artista Jwan Yosef després de sis anys de matrimoni i un festeig de dos. Per sorpresa.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Hi ha una epidèmia de cors trencats que ataca les icones de la música hispana, però no sembla que Bizarrap hagi d’esmolar aquesta vegada els seus teclats per acompanyar el porto-riqueny en una sessió de desamor a l’estil Shakira que faci rebentar les llistes d’èxits i obligui el seu ex a amagar-se en una cova. Si el comunicat de ruptura que la parella va publicar la setmana passada a la revista ‘People’ és completament cert, estem davant una separació molt civilitzada. 

«El nostre màxim desig ara és continuar tenint una dinàmica de família saludable i una relació centrada en la pau i l’amistat, per tal de continuar educant els nostres fills, preservant el respecte i l’amor que ens tenim», van escriure. L’estrella que un dia va posar en dansa el món sencer aixecant ‘La copa de la vida’ ha de traginar ara un calze més amarg com a pare separat de família nombrosa. 

Els que assistim aquests dies a la resurrecció, la reivindicació o el retorn als escenaris d’un efervescent José Luis Rodríguez Zapatero recordem com el 2011 el seu Govern va concedir la nacionalitat espanyola a Ricky Martin, empadronat a la casa madrilenya de la model Esther Cañadas, en consideració a les seves arrels familiars.

Un any abans, el cantant havia declarat públicament la seva homosexualitat, fet que va generar una autèntica commoció internacional, i que disfrutava d’una relació consolidada amb un economista, amb qui criava els dos fills que va tenir com a pare solter, els bessons Matteo i Valentino, que avui tenen 14 anys. Tot i que podia casar-se en alguns estats nord-americans, Ricky Martin volia fer-ho a Espanya per reconèixer la feina en favor dels drets dels gais de l’Executiu socialista de ZP, i en consideració al seu propi activisme LGTBI, que sempre ha compaginat amb la seva tasca altruista contra el tràfic d’éssers humans.

Enamorament sobtat a la xarxa social

La parella es va trencar dos anys després, i l’autor de ‘Livin’ la vida loca’ no realitzaria l’anhelat vot d’amor etern fins al 2017. Ho va jurar a Jwan Yosef, pintor i escultor sirià criat a Suècia, a qui va conèixer a través d’una xarxa social on exposava la seva obra. Fascinat, va voler conèixer-lo en persona, i un parell d’anys després va clavar el genoll i li va oferir un anell, tal com va recordar al programa d’Ellen DeGeneres. Amb Yosef, 10 anys més jove, es va casar en secret i ha tingut una vida tranquil·la i discreta i dos fills més a través d’un ventre de lloguer: La Lucía, de 4 anys, i el Renn, de 3. En aquests moments, asseguren que la seva principal preocupació és aconseguir la custòdia compartida dels nens i un acord de separació sense escàndol.

Tot i que aquesta última paraula –‘escàndol’– s’associa a Ricky Martin, escollit reiteradament un dels homes més bonics del món, sense remei. Sigui a partir d’una de les llegendes urbanes més absurdes, rocambolesques i difoses de la nostra història recent, amb el protagonisme d’un pot de melmelada; sigui amb denúncies com la del seu nebot gran, que el va acusar d’abusos sexuals, tot i que la investigació posterior va descartar per complet el delicte i va corroborar l’interès econòmic de l’acusador; o amb fans molt fanàtics que busquen el seu minut de glòria, com el pretès ‘influencer’ argentí que s’ha operat la cara més de 30 vegades per assemblar-se al cantant, i ha aconseguit en canvi una paràlisi facial. 

Notícies relacionades

El sorprenent divorci de Ricky Martin no podia passar sense el seu apunt escabrós, i ja es parla sobre la relació de l’estrella llatina amb un jove actor porno com a desencadenant de la ruptura matrimonial, entre altres infidelitats. L’artista superlatiu està més que acostumat a lidiar amb xafarderies i estereotips, com va confessar al seu dia a la revista ‘Elle’: «Jo, un hispà, gai, casat amb un home àrab, vivint als Estats Units en l’era de Trump. No és fàcil. No ho és. Però no soc una víctima». 

El canvi d’estat civil ha tornat el focus al ‘déu del pop llatí’. De segur sabrà què fer amb aquest nou plus d’atenció.