Escenari postelectoral Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Trias serà investit amb més vots en contra que a favor

1
Es llegeix en minuts
Trias serà investit amb més vots en contra que a favor

RICARD CUGAT

La decisió està presa. Collboni no serà alcalde de Barcelona. El ‘pressing’ d’Ada Colau i Jaume Collboni per forçar els republicans a construir una ‘majoria progressista’ a la capital de Catalunya ni tan sols s’abordarà.

Era lògic després del que va ocórrer el 2019 i de la victòria de Trias, més clara del que s’esperava. Per a sorpresa tant de Colau com de Collboni. Aquest darrer, la vigília d’acabar la campanya, tant es veia guanyador que exigia que es respectés la llista més votada. Però els darrers dies van ser claus i un bon gruix d’indecisos van acabar decantant-se per un vot útil a Trias i van deixar Collboni amb un pam de nas.

Collboni va ser certament l’artífex d’un tripartit que Colau es va empassar gustosa. El 'tripartit anti-Maragall' recorrent a ‘la pitjor dreta de la ciutat’. Més i tot, quan ja estava tot apamat, Colau va voler fer un gest de cara a la galeria demanant a Collboni que parlés amb Maragall. I el socialista ho va despatxar fent callar Colau i celebrant que a ERC-Maragall ni aigua.

Una decisió estomacal

Notícies relacionades

Pretendre ara que els republicans li retornin el favor és surrealista. Amb Maragall no es van acabar els vetos. La mateixa operació es va repetir a la Diputació de Barcelona, allí amb l’entusiasme de Puigdemont que encara tenia més ganes als de Junqueras que el mateix Collboni. O al gruix dels consells comarcals metropolitans. Puigdemont blindava així ingressos propis i de quadres mentre alhora deixava ERC fora de joc.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

L’odi africà de Puigdemont als republicans podia haver empès aquests a prendre una decisió estomacal i tornar-li jubilant definitivament Trias. No ha passat, no passarà. Trias serà investit sense majoria absoluta i probablement amb l’abstenció dels republicans. Tot indica que sumarà més vots en contra que a favor. Una altra cosa és què oferirà després d’amagar les sigles i Borràs i amb quines majories. Només amb anticolauisme no es pot governar la ciutat.