Apunt

¡Quines oposicions!

Sigui de forma directa per part de l’Administració o mitjançant contractes ben regulats, el cas del cap de setmana passat no es pot tornar a repetir

1
Es llegeix en minuts
¡Quines oposicions!

ZOWY ZOETEN

¡Qui havia de pensar el que passaria en les oposicions convocades el cap de setmana passat per la Generalitat, a què es van presentar més de 13.500 persones per a 1.800 places!

L’espectacle de dissabte passat va ser vergonyós, sobretot per als que tenien dipositades esperances laborals en aquests exàmens. Una empresa, Cego, amb experiència en aquests temes, va aconseguir el contracte, però, segons denuncia la Conselleria de Presidència, no va complir. És evident que en aquests casos hi ha d’haver penalitzacions i preveure’s en el contracte d’adjudicació. Però no s’ha d’oblidar que l’organisme convocant, en nom del qual es fa el treball, té responsabilitats, ha volgut recordar la contracta.

Sigui com sigui, les imatges que es van viure recordaven les antigues aglomeracions el primer dia de rebaixes en uns grans magatzems, però amb més caos. Suposo que la sensació dels milers de candidats de les proves en què la Generalitat ha determinat que el 93% van patir incompliments greus, és molt amarga.

Els afectats –no el 10% ni el 50% sinó tots, assenyala el Govern– no només van perdre un dissabte després de setmanes d’estudi sinó que ara hauran de repetir l’examen al juliol, a les portes de les vacances d’estiu. Hauran de tornar a clavar els colzes.

Notícies relacionades

Curiosament, com a conseqüència del fiasco, en l’Administració qui ha pagat els plats trencats ha sigut la directora general directora de Funció Pública, Marta Martorell, que no va ser qui va redactar les condicions del concurs. El Govern necessitava un cap de turc de manera urgent i avisa que reclamarà un milió d’euros a la contracta. S’intueix un plet llarg.

En tot cas dubto que amb el que s’ha anunciat n’hi hagi prou davant aquesta i noves convocatòries d’oposicions. Seran necessàries moltes mesures correctores. Perquè, sigui fent-ho directament l’Administració, com ha dit que farà almenys amb la repetició de les últimes, o mitjançant contractes ben regulats, el que es va viure el cap de setmana passat no es pot tornar a repetir.