Eleccions municipals Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

El canvi imprescindible de Girona

Girona fa temps que es panseix com a ciutat, però ha sigut en aquest últim mandat que la decadència ha sigut plenament palpable

3
Es llegeix en minuts
zentauroepp45944523 pla general de l onyar al seu pas per girona aquest diumenge181118141743

zentauroepp45944523 pla general de l onyar al seu pas per girona aquest diumenge181118141743 / Cedida ACN

La transformació global i sectorial de Girona, avui, és evident que només la pot fer Sílvia Paneque i la candidatura que l’acompanya, en la qual hi ha experts gironins de renom en cadascun dels sectors on més immediatament hem d’actuar per fer dues tasques essencials: tornar a fer de Girona la ciutat orgullosa que tots volíem i, alhora, no perdre cap de les oportunitats que avui estem deixant passar i que són clau per al futur de la nostra ciutat.

Aquestes pròximes eleccions han de ser el punt d’inflexió d’esperança per a Girona, en què la deixadesa doni pas a la dedicació, en què l’oblit d’àmplies zones de la ciutat sigui una cosa passada, en què la mirada de melancolia cap al passat es canviï per mirar amb esperança les oportunitats del futur. Aquestes pròximes eleccions tenen nom propi, Sílvia Paneque.

Perquè Girona fa temps que es panseix com a ciutat, però ha sigut en aquest últim mandat que la decadència ha sigut plenament palpable. L’oblit insistent de Marta Madrenas ha resultat en la pèrdua sistemàtica d’oportunitats que altres ciutats sí que han estat aprofitant. Ni tan sols l’entrada al govern d’ERC va permetre revifar un projecte que difícilment ha satisfet cap ciutadà de Girona, més enllà d’ideologies supramunicipals.

Fa quatre anys ja es va votar a Girona perquè hi hagués un canvi de rumb amb un canvi de Govern, però llavors es va menysprear l’oportunitat per por d’una pressió fictícia de les forces independentistes de la ciutat. Llavors era ja un clam ciutadà que calia canviar el govern, avui és ja un canvi imprescindible per a Girona i per a tots els gironins.

El més important és decidir, avui, qui encapçalarà aquest canvi. Girona no està per fer invents, revertir la deixadesa del govern Madrenas és una tasca que cal fer de manera imminent, des del primer dia, per això cal que sigui algú que conegui a la perfecció l’ajuntament com a institució i Girona, tota, com a ciutat. Això no és fàcil, tampoc, perquè la ciutat ha sigut trossejada per la mala gestió i alguns barris, oblidats sistemàticament, requereixen que el nou equip els posi al dia i siguin redignificats. És per això que l’actual equip de govern, amb aquest oblit constant dels barris, no pot portar a terme un canvi tan dràstic.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Són molts els deures a fer, començant per una ciutat més segura per a tots els ciutadans independentment del barri on visquin, ser molt més actius a l’hora de garantir el dret a la vivenda a tothom i, alhora, combatre les ocupacions que deterioren els barris gironins, tornar a tenir uns equipaments esportius suficients per a tots els clubs i entitats a cada barri, refer el panorama i oferta cultural perquè tornem a ser punta de llança i referent a la província i més enllà, repensar la mobilitat i projectar com serà la mobilitat de Girona en el futur, garantint la de tothom mentre lluitem d’una manera efectiva contra la contaminació i el canvi climàtic, fer una ciutat més amable per al ciutadà i atractiva per viure i visitar-la, un salt endavant en tots els nivells que no és gens fàcil de portar a terme.

Aquest salt estic convençut que ha d’arribar de bracet de Sílvia Paneque i de tota la gent que des de la plataforma cívica de Gironins pel canvi, des de la diversitat i transversalitat, però sobretot des de la necessària esperança per Girona, ho faran possible.