Immunitat Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Les excuses Ponsatí

Ens trobem davant el ball d’una dilatació de terminis i accions recurrents, pot ser que fins i tot divertit

1
Es llegeix en minuts
Les excuses Ponsatí

Natàlia Segura / ACN

Ningú pot dir que Clara Ponsatí s’estigui rebel·lant contra el jutge Pablo Llarena. Al contrari. L’escrit presentat pel seu advocat justificant la seva absència en el Tribunal Suprem significa que es pren seriosament la justícia espanyola, tot i que sigui amb sorna. Les declaracions poden tenir unes gotes de fanfarroneria com tenir molta feina a Brussel·les. Però forma part del teatre pel qual, des del primer moment, ha decidit optar l’eurodiputada. La seva detenció, absolutament legal, com va assegurar en una entrevista el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, també va tenir molt de teatral. És el joc.

El jutge també està disposat a jugar. L’estratègia se centra en el fet que els mateixos arguments que se li presentin tornin en contra de Ponsatí. Que l’espai judicial possible sigui cada vegada més petit, delimitant les mateixes defenses i utilitzant-les. «Si vostè té immunitat –sembla dir el jutge–, doncs acrediti-ho». La jugada dilatòria té un estil semblant al que fa servir l’advocat de l’acusada. S’obren cinc dies per construir un redactat que argumenti sobre aquesta immunitat i el jutge Llarena respongui. 

És clar que el relat utilitzat per la independentista, inspirat en una Espanya de justícia sospitosa, va decaient entre els mateixos eurodiputats. La seva detenció a la plaça de la Catedral, amb càmeres i micròfons, i la seva posterior posada en llibertat, acompanyada de la normalitat de la jornada festiva on va disfrutar, entre editors i escriptors, entre ciutadans i roses, d’un Sant Jordi assolellat, no sembla sospitosa.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Podríem dir que Llarena ha après. Ens trobem davant el ball d’una dilatació de terminis i accions recurrents, pot ser que fins i tot divertit. Potser s’estudia a les universitats d’aquí uns anys. De molts.

¿Algú vol una ordre de detenció? L’única que sembla disposada a jugar amb aquesta regla és Clara Ponsatí. Però veient l’estat de l’independentisme i, sobretot, del moment electoral, si es pot evitar, doncs gairebé millor.