Tribunal Suprem

Ponsatí preveu continuar viatjant a Catalunya si Llarena reactiva l’ordre de detenció

  • Llarena dona cinc dies a Ponsatí perquè acrediti el seu argument per plantar el Tribunal Suprem

Ponsatí preveu continuar viatjant a Catalunya si Llarena reactiva l’ordre de detenció

ALBERT CADANET / ACN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’exconsellera de la Generalitat i eurodiputada Clara Ponsatí preveu continuar viatjant a Catalunya si l’instructor del procés independentista, el magistrat Pablo Llarena, reactiva l’ordre de detenció a Espanya.

En una entrevista a RAC-1, sobre si es planteja no fer-ho perquè la tornin a detenir, ha respost que no: «Ja vaig venir quan hi havia una ordre de detenció».

Ponsatí no va comparèixer dilluns davant el Tribunal Suprem (TS) per l’1-O tot i que estava citada i es va quedar a Brussel·les, on va comentar que també es quedaria aquesta setmana, mentre que el cap de setmana assistiria a compromisos al sud de França.

Ha insistit que no està «obligada» a declarar i ha tornat a titllar d’il·legals les ordres de detenció argumentant que és membre del Parlament Europeu. Així, ha replicat a ERC que «una cosa és posar la cara perquè te la bufetegin i l’altra és no posar-l’hi fàcil» després que els republicans manifestessin respecte per l’estratègia de Ponsatí però defensessin que acudir a declarar és –textualment– plantar cara a l’Estat.

L’eurodiputada veu molt possible la seva condemna per desobediència, ha reivindicat no avançar-se a aquest escenari i ha afirmat que «la manera de confrontar és que els costos de la repressió els paguin ells».

Així mateix, ha valorat la reforma del Codi Penal: «La persecució del Suprem contra mi ha baixat molts graus amb el canvi», ha convingut.

La independència 

Notícies relacionades

Ponsatí ha dit que no ha reflexionat ni decidit si es presentarà a les pròximes eleccions europees i ha lamentat que «el nivell d’atenció sobre Catalunya ha baixat molt» perquè –en les seves paraules– el combat per a la independència ara no està actiu i els partits han renunciat a ell.

«Ara mateix això no és una discussió pública rellevant en el context europeu. En aquest sentit, s’ha de reconèixer que les polítiques del senyor Sánchez, en aquest sentit, han tingut èxit. Estan equivocats si es creuen que s’ha acabat», ha conclòs.