Newsletter

El pedigrí feminista de Pedro Sánchez

Poc bé fa a la igualtat una acció tan oportunista com anunciar en un míting una llei per garantir la paritat

1
Es llegeix en minuts
El pedigrí feminista de Pedro Sánchez

Borja Sánchez-Trillo/EFE

Amb la igualtat no s’hi juga, ni tot i que un sigui el president del Govern d’un país que està a dos mesos de les eleccions municipals. Poc bé fa a la reducció de la bretxa entre homes i dones una acció tan oportunista com anunciar en un míting una llei per garantir la paritat en la política i en l’empresa privada, quatre dies abans del 8-M, el Dia Internacional de la Dona. Tampoc hi ajuda el fet que la norma hagi de ser aprovada pel Consell de Ministres el mateix dia que la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ es voti al Congrés amb l’Executiu de coalició cada vegada més dividit.

Amb la igualtat no s’hi juga, tot i que un sigui el partit polític del president del Govern i algunes de les seves veus afirmin en privat que ara toca recuperar el pedigrí feminista que el socialisme havia cedit a favor de Podem.

Amb la igualtat no s’hi juga, tot i que una sigui la ministra de Drets Socials i, coneixedora de l’anunci que faria Pedro Sánchez, escrigui minuts abans que el feminisme no és que Ana Patricia Botín i Marta Ortega dirigeixin una gran empresa, és limitar les hipoteques de tipus variable perquè les famílies arribin a final de mes.

Amb la igualtat no s’hi juga, tot i que una sigui la secretària general del Partit Popular i compari el creixement de les excarceracions d’agressors sexuals amb la pujada del cistell de consum. 

Notícies relacionades

La igualtat és un pilar vertebral de tota societat avançada que encara està a anys llum de materialitzar-se en molts àmbits i no un joc polític al qual recórrer en el moment més oportú en funció dels interessos de cadascú. No pot ser tampoc una bandera que es trenqui per les friccions entre els diferents corrents del feminisme.

La igualtat entre els homes i les dones és una obligació que no és negociable i que ha d’exigir-se aquí i ara, perquè, si no, no hi ha futurS’ha de reivindicar els 365 dies de l’any i no només durant 24 hores el 8 de març. Així ho ha fet EL PERIÓDICO amb la seva aposta editorial 8-M tot l’any, i així ho farà 12 mesos més, fins al març del 2024.