La relliscada | Article de Pilar Garcés Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Froilà, el julivert de totes les saunes

El nebot del rei Felip VI va ser identificat per la Policia Local de Madrid quan desallotjava diumenge un ‘after’ il·legal amb excés d’aforament. La seva mare el va enviar a Abu Dhabi per redreçar-lo

3
Es llegeix en minuts
Froilà, el julivert de totes les saunes

Europa Press

Alertada pels veïns que denunciaven l’excés de soroll, la Policia Local de Madrid va desallotjar diumenge un ‘after’ il·legal de la capital per excés d’aforament: el local, amb capacitat per a 99 persones, n’allotjava en realitat 228 més Froilà, el nebot gran del rei Felip VI. Últimament, el fill gran de la infanta Elena apareix més vegades a la secció de successos que a les pàgines de l’‘¡Hola!’. El lloc on es va identificar el net gran dels Reis emèrits té llicència com a sauna, i als seus reservats VIP habilitats per a dues persones hi havia més d’una dotzena de joves, alguns menors d’edat, i gairebé 200 al seu espai principal consumint alcohol, drogues com tusi (cocaïna rosa) i fumant en catximba. Fins i tot un gran ganivet van decomissar els agents en la batuda. Froilà no és menor, farà els 25 al juliol, sense més ofici ni benefici que escalfar la banqueta, ocupant el quart lloc en la línia de successió al tron d’Espanya. Així que rere el petit incident de l’‘after’ que ofereix massatges sensuals se’n va poder anar tan tranquil a un altre local per la zona de Vallecas, que no s’acabi la festa. Pot ser que el noi sigui una de les persones més transparents de la família reial, ja que com que freqüenta ‘youtubers’, ‘tiktokers’ i ‘influencers’ les seves aventures etíliques queden registrades a les xarxes socials. La publicació ‘Vanitatis’, per exemple, ha reconstruït les 72 hores de sarau des que el seu cap de setmana va començar el dijous abans, de tapes amb la seva germana Victòria Frederica i enllaçant marxes, una rere l’altra. La setmana de quatre dies feiners és per a pringats. La setmana de prínceps consisteix en quatre dies de gresca i tres per descansar.

Notícies relacionades

El perill sobrevola el primogènit dels ducs de Lugo, rebatejat magistralment a internet com Felipe Juan Froilán de Todos los Antros. Mentre celebrava el seu aniversari en una discoteca de Marbella, l’estiu passat, va tenir lloc un tiroteig amb cinc ferits de bala, després del qual va declarar a la premsa «estic fresc com una rosa» i va prosseguir les seves inacabables vacances. Al desembre es va veure implicat en una baralla tumultuària a ganivetades a la porta d’una discoteca, com a resultat de la qual hi va haver un lesionat. Tot i que dies després en un comunicat va explicar que només passava per allà, i es va confessar «una víctima» del lamentable episodi, pocs el van creure, i menys la seva mare, que el va enviar a viure amb el seu avi Joan Carles I a Abu Dhabi. El net no ha sigut tan fàcil d’exiliar, i ha tornat mort de set per reprendre la seva eterna adolescència on la va deixar. Que un altre es quedi al desert.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Em pregunto si algun dia aconseguirem emancipar aquest Borbó en concret. Evitar-nos el pressupost dels seus xeflis, dels seus viatges i de la seguretat que l’acompanya. Sembla una tasca de titans reconduir la seva decadent i diletant existència, que no entén de crisis ni d’inflacions. No sé en quin consell d’administració tindrà cabuda si segueix per aquest camí, quin banc, empresa de l’Ibex 35 o fundació filantròpica el voldrà com a patró amb la seva reputació digital per terra. Tampoc sembla que hagi de ser capaç de produir un llibre de memòries a l’estil Enric d’Anglaterra amb les experiències vitals que acumula: un parell de manifestacions ultradretanes per aquí, un tret al peu per accident per allà, un escàndol per haver utilitzat les targetes ‘black’ de l’avi, un altre per saltar-se les restriccions de la pandèmia. Donarà per a un ‘reality’ i prou.