Entendre-hi més

Froilà, un «gamberro de primera» de sang blava

Froilà, un «gamberro de primera» de sang blava

EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hauran notat que els noms quilomètrics com Felip Joan Froilà de Tots els Sants de Marichalar i Borbó donen –a més de diners, propietats, influència, etcètera– poders sobrenaturals per herència. En el cas del nebot gran del Rei és el d’estar en tots els embolics i sortir-ne –sorpresa– il·lès. Froilà s’ha convertit en el mem definitiu d’una família esquitxada pels escàndols. El nebot gran del Rei, de 24 anys, va passar fa temps de ser el nen de les entremeliadures –recordin la puntada de peu que va clavar a la seva cosina Victoria López-Quesada en la boda de Felip VI i Letícia– a l’infant terrible. Ah, i Froilà també és el nen que, caminant pel carrer amb la seva àvia, la reina Sofia, va fer una ‘peineta’ a la premsa. 

 Aquesta setmana ‘El Confidencial’ informava de la seva implicació en una baralla de matinada als voltants d’una cèntrica discoteca de Madrid en la qual un amic seu va resultar ferit. La baralla, amb navalles pel mig, va tenir lloc el 25 de novembre, però ell, a través d’un comunicat, va afirmar que només passava per allà. «Jo, si soc alguna cosa és víctima. I ni tan sols això. Soc un testimoni del que ha passat», deia el seu escrit. La nit i les discoteques són terreny pantanós per al net del Rei emèrit. En un altre episodi nocturn recent que aporta l’esmentat mitjà, el quart en la línia successòria al tron espanyol hauria rebut un cop de puny en un bar després d’intentar saltar-se la cua per entrar al lavabo. El jove que li va recriminar l’actitud el va pegar quan Froilà li va dir que no sabia amb qui estava parlant. Ell s’ha defensat dient que algunes de les informacions sobre les seves aventures són «notícies falses». 

Notícies relacionades

Així, el nebot de Felip VI, que durant la pandèmia va ser enxampat incomplint normatives anticovid, s’ha convertit per mèrits propis en un dels personatges més sucosos de la premsa rosa. També ho és la seva germana petita, la ‘influencer’ (de sang, blava, és clar) Victòria Frederica. Tots dos són fills de la infanta Elena i el seu exmarit, Jaime de Marichalar, que sempre han descarregat de responsabilitat els seus innocents fills

Després d’aquest últim episodi de Froilà, el periodista Jaime Peñafiel, expert en els passadissos de la Zarzuela, no ha dubtat a qualificar-lo de «gamberro de primera» i «el més rebel». Peñafiel va dir que els dos germans perjudiquen la monarquia, ja que no compleixen la seva única raó de ser, la de ser «un exemple». La casa reial, davant la pregunta d’aquest diari sobre els últims capítols nocturns de Froilà, ha declinat fer comentaris argumentant que no forma part de la família reial.