Apunt

Mercat d’hivern: La Premier goleja

2
Es llegeix en minuts
Mercat d’hivern: La Premier goleja

Chelsea FC

Com a cada mercat, d’estiu o d’hivern, la Premier arrasa amb una despesa descomunal, ha multiplicat per 26 el de LaLiga, que al seu costat és com una formiga davant un elefant. I en aquest cas, davant la necessitat de diversos equips espanyols de deixar anar llast, resulta un alleujament mirar cap a Anglaterra com qui busca una mina d’or que el tregui a la superfície. 

Que l’hi diguin a l’Atletic, que va trobar en el Chelsea i en el Wolverhampton destí fins a l’estiu per a Joao Félix i Cunha. Una altra cosa és preguntar-se si en aquestes condicions, els grans jugadors continuaran trobant atractius a la lliga o quedarem fora de joc.

Però la reflexió és una altra. Quan només el Chelsea es gasta més que les quatre grans lligues europees juntes, i gairebé el doble amb el fitxatge d’Enzo Fernández del que es va deixar en aquest mercat la Bundesliga, és que la distància econòmica entre la Premier i la resta és sideral, per molt que Tebas asseguri que la lliga anglesa no és sostenible econòmicament.

Cada mercat queda clar just el contrari, que si alguna cosa té la Premier és sostenibilitat econòmica, una altra cosa és que ens sembli millor o pitjor una lliga basada en la injecció de capital, sigui procedent de la família Glazer, en el cas del Manchester United, sigui del fons saudita que va comprar recentment el Newcastle o del britànic d’origen iranià Farhad Moshiri, que després de gastar-se uns 700 milions d’euros en set anys en fitxatges, posa en venda ara l’Everton.

Notícies relacionades

Mentrestant, a la Lliga, entossudida en sanejar els comptes dels clubs, i que sigui una competició sostenible, han arribat en l’última dècada xeics com l’inefable Al-Thani (en recerca i captura des de fa uns mesos) que va portar el club de la Champions a Segona, i gairebé a la desaparició. I què dir de l’amo del València, Peter Lim, que sembla entossudit a seguir el camí del Màlaga sense desgastar-se ni una miqueta. Aquí les injeccions de capital són més aviat supositoris.

El València ha sigut un dels clubs i actius històrics que han enllustrat la lliga fins a l’arribada de Meriton. Però Tebas s’enroca en si el Barça ha d’inscriure Gavi o no malgrat el que ha dit el jutge. Els arbres no li deixen veu el bosc, i hi ha zones en les quals està cremant.