Apunt

Més enllà de la sospita

1
Es llegeix en minuts
Més enllà de la sospita

M’encantaria tenir uns àrbitres i una justícia esportiva com la italiana. Potser els periquitos continuaríem sense guanyar res, però segur que tot seria més just i sortiries del camp sense la impressió que jugues contra 12.

Si històricament en esports com el tennis, boxa, bàsquet, waterpolo... han sabut ‘cuidar’ els àrbitres en enfrontaments internacionals, en els seus tornejos locals aquests han actuat com a tal; és a dir, com a àrbitres.

A la justícia italiana no li tremola el pols a l’hora de prendre una decisió. Divendres la Cort d’Apel·lació de la Federació Italiana va fallar contra la Juventus amb una multa econòmica i una altra competitiva alarmant: 15 punts menys a la Vecchia Signora.

El record de 1995

Quinze punts (que als periquitos ens aniria molt bé sumar-los) a la mítica Juve, la de les dues copes d’Europa i 36 ‘scudettos’. Amb dos collons. La Juventus, ¿eh? No la Salernitana, ni el Lanerossi de Vicenza. La Juve. Tot per fer operacions poc transparents com algun canvi de futbolistes com Arthur per Pjanic. Aquí mirem cap a un altre costat.

Recordin que per aquí, l’estiu del 95, van descendir Sevilla i Celta a 2a B per no entregar uns papers; n’hi va haver prou amb quatre manifestacions perquè la justícia es cagués a sobre i s’inventessin una lliga de 22 equips.

O com fa poques setmanes l’Espanyol va rebre carpetada pel recurs que va realitzar per alineació indeguda de Lewandowski. O el recent Espanyol-Betis, en el qual l’àrbitre anul·la un gol després d’una carícia de Javi Puado a un defensa; allò de l’atracament al Girona a Vila-real no té nom; a l’Andorra li xiulen el final del partit contra l’Albacete just quan llança un córner...

La doble vara de mesurar

Notícies relacionades

Resulta tan evident l’escandalosa doble vara de mesurar... que quan Madrid i Barça es queixen de la justícia et ve de gust abandonar el campionat.

Per això em pregunto que, si de veritat volguéssim, els altres 18 equips podríem rebentar la competició i el repartiment econòmic. A la Premier ho van fer. I malament no els va.