Apunt

Ancelotti i els bassals

2
Es llegeix en minuts
Ancelotti i els bassals

Javier Soriano / AFP

Soc molt fan de Carlo Ancelotti. Cada roda de premsa seva és una font d’intel·ligència, astúcia, bona educació i saber estar. Tot l’anterior, a més, no està disputat amb el missatge, que n’hi ha sempre. Carletto diu coses i de vegades, com aquest dijous, fins i tot sentencia. No sol ser mordaç, però sí que té les idees clares.

 Carlo no és un ‘queda bé’ intranscendent, una cosa molt de moda, d’altra banda, en aquests temps. Però tampoc un incendiari, ni un egòlatra o un tipus que utilitzi el micròfon de manera irònica o per enviar missatgets amb destinatari desconegut.

Tampoc és un narcisista que es dediqui a lloar-se a si mateix. Motius en tindria, és l’únic entrenador que ha guanyat les cinc grans lligues d’Europa, i el tècnic que més Champions ha aixecat, des que el maig passat guanyés la seva quarta orelluda com a tècnic.

En l’avantsala de la tornada del Reial Madrid a la competició, interessava la postura de Carlo sobre l’‘affaire Benzema’. ¿Prendria partit a favor del seu jugador deixant en mal lloc Deschamps?

Cap de les dues coses. La seva primera resposta sobre Karim va ser diplomàtica: «Va tornar el 10 de desembre i el vaig veure bé, amb una enorme il·lusió, va jugar 30 minuts en un amistós i després 45». Davant la insistència sobre la decisió de Deschamps, va evitar el conflicte: «No entro en la decisió de França [...] van pensar que no tindria opcions de jugar en tot el Mundial. Aquí va tornar motivadíssim, sap que el seu primer tram de temporada no va ser bo». Encàrrec sobre el pobre rendiment del francès fins ara i res per als que fa setmanes que «maten» Deschamps.

Sobre l’auguri de mort del ‘Tiki Taka’, font de sentit comú: «Sempre he dit que no hi ha una única manera de jugar a futbol, la clau és llegir les situacions del partit, no obcecar-te només amb el toc, una contra o una centrada et poden fer guanyar».

Notícies relacionades

Només un nom treu Ancelotti de la seva equidistància, el de Messi. «No sortirà de la meva boca un Messi és el millor de la història. He vist els millors i els disfruto, però no sé qui és el millor de la història». I així va saltar l’últim bassal.

¿Hauria respost el mateix si Leo hagués jugat al Reial Madrid i no al Barça? Ningú és perfecte, ni tan sols Carlo.