L’article d’Álex Sàlmon Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

El pescador Giró

Si Junts fos un partit normal podria ser un candidat molt fiable per a l’alcaldia de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El pescador Giró

Ferran Nadeu

No forma part de la personalitat de Jaume Giró, periodista, home fort durant molts anys a La Caixa i conseller d’Economia fins fa poques setmanes, quedar-se quiet. Com assenyalava ahir Albert Sáez, només els que tenim cabells blancs o poc cabell (que és igual) el veiem com un periodista. Però ho va ser, i d’agència, que dona una personalitat diferent i definitòria. Són una tipologia de redactor que poden pensar i escriure de moltes coses en molt poc temps.

Per a un belluguet com Giró, capaç de llegir-se un clàssic de 600 pàgines en dos dies i acabar fent una anàlisi crítica a mà, allò de liderar una carrera política a Catalunya és assumible i amb temps per sortir amb barca a pescar, la seva profunda afició.

Ara han convertit Jaume Giró com a futur candidat de gairebé tot a JxCat. Publicava aquest diari que comença una gira per Catalunya per capbussar-se en la realitat d’un territori que políticament ha canviat en poc temps. Serà per recollir informació i reflexionar.

Allò de recollir informació no deixa de ser una tasca que l’exconseller coneix bé. Haurà de descobrir si li serveix per decidir quin espai de poder li va millor al seu perfil. Si Junts fos un partit normal podria ser un candidat molt fiable per a l’alcaldia de Barcelona. En tot cas, les seves debilitats passen per tota la plaça Sant Jaume.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

El dibuix té un error: els anys d’oposició són molt durs tant a l’Ajuntament com al Parlament. I Giró està fet per gestionar i en gran. El ‘picapedrisme’ que necessita una feina fora d’un Govern esgota els millors. Sobretot, aquells que només entenen i saben de gestió.

Notícies relacionades

El seu problema més gran rau en la rutina en què s’ha instal·lat JxCat. Un partit dividit en moltes famílies, algunes de les quals posen espelmes perquè Laura Borràs acabi reduïda a un mal record al partit i d’altres que recuperi el seu lideratge, molt prefabricat però fort.

En aquest mar tan agitat, amb forts vents de tramuntana, surt a pescar el possible candidat. Mal vent per tornar a port ben carregat.