Article d’Ana Polo Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Totes amb Casa Orsola

No sé en quin moment la vivenda es va convertir en un bé de mercat com qualsevol altre i va deixar de ser un dret que s’hauria de garantir a ultrança per part de les institucions

2
Es llegeix en minuts
Totes amb Casa Orsola

Ferran Nadeu

¿Sabeu qui és Albert Ollé? Jo us ho explico. Albert Ollé és l’administrador de Lioness Inversiones, un fons voltor que es dedica a especular amb la compravenda d’edificis. Qualsevol persona que es dediqui a especular amb la vivenda, convertint-la en un mercat salvatge, és una persona que s’enriqueix a expenses de la vida i la dignitat de les persones. No sé en quin moment la vivenda es va convertir en un bé de mercat com qualsevol altre i va deixar de ser un dret que s’hauria de garantir a ultrança per part de les institucions. No sé en quin punt el rèdit econòmic d’uns quants va passar per sobre dels drets bàsics de qualsevol persona. Ah, sí, és veritat. El capitalisme va exactament d’això.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

¿Sabeu què és la Casa Orsola? Jo us ho explico, també. La Casa Orsola és un edifici modernista preciós situat entre els carrers Calàbria i Consell de Cent de Barcelona. Fa cosa d’un any, Lioness Inversiones va comprar aquest edifici i va canviar la vida de totes les veïnes que allà tenien casa seva. La flamant propietat va adquirir l’immoble amb una voluntat molt clara: la de fer pisos turístics. ¿Qui voldria llogar el seu pis a famílies barcelonines quan pots estafar a les hordes de turistes que dia sí i dia també desembarquen a la ciutat per terra, mar i aire? ¿Qui voldria guanyar en un mes el que pot guanyar en una setmana? Només algú amb principis i humanitat, que creu que totes les persones mereixem tenir un sostre digne, suposo. Algú que no basa el seu model de negoci a explotar una necessitat bàsica. Algú que clarament no és Albert Ollé, que fa un any que es nega unilateralment a renovar els contractes de les inquilines de la Casa Orsola i les vol fer fora de casa seva tant sí com no.

El que estic explicant no és res de nou. La història de la Casa Orsola l’hem escoltat mil vegades, desgraciadament. Ja fa uns quants anys que és el pa de cada dia de moltes veïnes d’aquesta Barcelona que van deixant en mans de turistes i especuladors. La Barcelona que expulsa les veïnes de casa seva, dels seus barris i de la seva ciutat. Contra això només ens queda encomanar-nos als moviments en defensa de la vivenda, a la gent de la PAH i al Sindicat de Llogateres, que s’organitzen (i ens organitzen) per lluitar contra els rapaços de l’especulació. El 5 de novembre està prevista una jornada de suport a la casa Orsola, un acte festiu i reivindicatiu per defensar les veïnes que no volen veure com uns voltors els fan fora de casa seva. El 5 de novembre, totes amb la Casa Orsola.