Article d’Ana Polo Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Una liga propia

Les lesbianes som a tot arreu. Per això mereixem també tenir productes culturals que ens representin i expliquin les nostres històries amb compte, rigor i respecte

2
Es llegeix en minuts
Una liga propia

Prime Video

Heu de mirar ‘A league of their own’. És a Amazon Prime. No us confongueu: amb aquest article no estic fent promo d’Amazon Prime. Estic fent promo de les lesbianes i de les sèries de lesbianes, que no és que abundin, precisament. Potser no us n’heu adonat encara, però la representació de la comunitat LGTBIQ+ és una cosa que la indústria audiovisual sovint ens dona amb comptagotes, per cobrir la quota i quedar bé. Ara potser podem trobar un personatge no normatiu en cada sèrie, sí; però n’hi ha poques que representin la diversitat com cal.

Notícies relacionades

‘A league of their own’ és una sèrie (basada en fets reals) que explica la història de les Rockford Peaches, un equip de la lliga femenina de ‘baseball’ dels Estats Units durant la Segona Guerra Mundial. Lliga que van muntar únicament i exclusivament quan es van adonar que, com que havien enviat tots els homes al front, no tenien res per entretenir el personal. La sèrie és un ‘remake’ de la pel·lícula de 1992 titulada també ‘A league of their own’ (traduida magistralment com ‘Elles donen el cop’) i té el mateix argument que la pel·lícula, amb una petita diferència: la presència de lesbianes. Correcció: sí que hi havia lesbianes, però volien fer veure que no. La pel·lícula conté el que es coneix com a ‘queerbating’: incloure trames lèsbiques (o de qualsevol altra sigla de la comunitat lgtbiq+) sense explicitar en cap moment que ho són i fent veure que aquelles dues noies que es porten taaaan bé són simplement amigues. A la sèrie han canviat el queerbating per un grup molt divers de lesbianes que ens representa i ens emociona. Com els passa a les persones heteros.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

La representació importa. Les lesbianes som a tot arreu. Per això mereixem també tenir productes culturals que ens representin i expliquin les nostres històries amb compte, rigor i respecte. Des d’aquí us animo a omplir les vostres pantalles amb històries diverses de persones dissidents que no s’ajusten a la norma, per eixamplar la mirada i adonar-nos que, en aquesta vida, l’únic normal és la diversitat. I perquè si molta gent mira ‘A league of ther own’, ens donaran una segona temporada. I crec que parlo en nom de totes les lesbianes quan dic que la necessitem.

Temes:

LGTBI Lesbianes