Apunt

1
Es llegeix en minuts
Patacada

Jordi Cotrina

La penúltima jornada de la Champions League d’aquesta estranya temporada li ha clavat un bon calbot al futbol espanyol. «Fins al final, endavant Reial» es canta al Bernabéu i és l’únic que li queda a la Lliga dels quatre equips que van entrar al bombo a finals d’agost.

Llavors el grup del Barça semblava el més complicat, el del Sevilla difícil, però amb possibilitats i el de l’Atlètic, com va dir el seu president, «igualat però el més important és que estem en condicions de competir i crec que ho farem bé». Doncs ha sigut just al revés.

Recordar el que va dir aquella tarda a Istanbul Jordi Cruyff, en representació del Barça, situa la magnitud del daltabaix culer. «Som un equip diferent del de les últimes temporades, estarem en disposició de competir de tu a tu contra el Bayern». Dos mesos després, 5-0 ha sigut el global del doble enfrontament Barça-Bayern i els culers, errors arbitrals a banda, només han guanyat el Viktoria Plzen. Això després de l’estiu de les ‘palanques’.

¿A qui debilita més aquesta eliminació? És evident que a l’autor de la frase més eloqüent de la nit. «Ens hem fotut una bona castanya», va dir Xavi després del partit.

Fa un any Joan Laporta va executar l’entrenador que es va trobar a l’arribar al Barcelona i el va substituir per qui encapçalava les llistes de popularitat culers, tot i que no hagués sigut la seva primera elecció. Ara, havent refet l’equip de dalt a baix a costa d’hipotecar una part important dels ingressos de futur del club, el resultat és el mateix que fa un any, fora de la Champions.

La ‘x’ sobre el futur de Luis Enrique al capdavant de la selecció espanyola quan s’acabi el Mundial comença a sonar a glòria a una part de la directiva de Can Barça.

Notícies relacionades

Va caure Lopetegui al Sevilla víctima de la Champions i la lliga. Al Metropolitano ja no es canta l’«olé, olé, olé, Cholo Simeone» que ha sigut la banda sonora de l’última dècada de l’Atlètic i la insòlita patacada d’«un grup que era com per passar en la penúltima jornada», com va reconèixer el Cholo, convida a pensar que el final d’una època està arribant.

La temporada del Mundial a l’hivern pot comportar presoners de categoria.