Article d’Agnès Marquès Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Joana Masdeu, ¿per què desacreditar periodistes?

Ens hauríem de gravar a foc que, a les xarxes socials, res és el que sembla i que faríem bé en no difondre missatges per grups de WhatsApp que no sabem d’on venen

2
Es llegeix en minuts
Joana Masdeu, ¿per què desacreditar periodistes?

FERRAN NADEU

¡És sensacional! Quan pensàvem que ja havíem tocat fons descobrim que el terra encara està més avall, allà on corren les criatures que sempre s’amaguen. I compte que no estigui encara més avall, perquè sospito que alguns tenen una capacitat il·limitada de sorprendre’ns.

En podem fer broma, és força còmic, de fet, però és que el rerefons de tot plegat és massa greu com per no aturar-s’hi de debò: el sector borrasista que no entén quina és la feina dels periodistes i que considera que fer preguntes durant una entrevista és fer de fiscal, s’inventa un perfil a Twitter per defensar Francesc de Dalmases que es fa passar, justament, tatxin tanxàn, ¡per una periodista!, una periodista a qui bategen com a Joana Masdeu i que, en aquest cas, qüestiona a través d’un fil de Twitter que es qüestioni el que ara ja és inqüestionable, segons l’informe elaborat per Magda Oranich i la versió uniforme de tots els testimonis. El fet que la suposada Joana Masdeu es presenti com a periodista parlamentària fa que periodistes d’aquest petit país esbrinin ràpidament que no existeix tal periodista i que el compte de Twitter està associat al telèfon d’un col·laborador estret de Laura Borràs.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Desacrediten periodistes a la vegada que consideren que, des del compte fals d’una presumpta periodista, aconseguiran crear un estat d’opinió, en aquest cas favorable a ells. ¿Sabeu ja per què desacrediten periodistes? No és una cosa menor. Hom diu que tots els partits contracten serveis per difondre missatges a les xarxes que els donin suport, segurament és així, cosa que demostra amb quina sensació d’impunitat va pel món alguna classe política i alguns partits, o alguns polítics dins d’alguns partits.

Ens hauríem de gravar a foc que a les xarxes socials res és el que sembla i que faríem bé de no difondre missatges per grups de WhatsApp que no sabem d’on venen, i també de sospitar que tot allò que bull a les xarxes potser bull instigat per algú que hi té interessos. I una cosa més: que qui fa tot això des de la classe política demostra també l’estima i consideració que té pels ciutadans i els seus votants: no els importa enganyar-los o confondre’ls, només volen el poder que en poden obtenir en forma de vots.