Polèmica a les xarxes

L’enigma de Joana Masdeu: un compte fals que agita Junts pel cas Dalmases

Una presumpta periodista seguida per dirigents com Borràs, Cuevillas i Madaula sembra la polèmica en el Parlament i en el partit

L’enigma de Joana Masdeu: un compte fals que agita Junts pel cas Dalmases

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Joana Masdeu és aquest dimecres una celebritat entre els passadissos del Parlament. Es tracta d’un compte (@JoanaMasdeu a Twitter) d’una presumpta periodista que dimarts va sortir en defensa del diputat de Junts Francesc de Dalmases després de la seva dimissió de la direcció del partit. Ho va fer en un fil en el qual acusava treballadors dels mitjans de comunicació d’ordir una estratègia concertada amb ERC per acabar amb el dirigent per una «discussió» que és habitual entre professionals del sector i dirigents polítics. Ella, deia en la seva missiva, sabia del que parlava perquè ho havia viscut en la seva suposada trajectòria. El compte s’ha demostrat fals, fins al punt que ha acabat sent eliminat.

El cert és que ningú entre els periodistes que segueixen diàriament la informació del Parlament coneix la tal Joana Masdeu. Tampoc cap diputat. No consta en el registre de la institució cap acreditació amb el seu nom. El compte a Twitter ha sigut creat aquest mes i tenia entre els seus primers seguidors dirigents com Laura Borràs, Jaume Alonso-Cuevillas u Aurora Madaula, tots de la mateixa òrbita que Dalmases.

Notícies relacionades

Els periodistes de diferents mitjans han posat en evidència el compte fals de la presumpta periodista que veus de Junts atribueixen a una estratègia per defensar Dalmases. De fet, el perfil utilitzava una imatge amb càmeres i periodistes a la seu d’aquest partit, a més d’un avatar amb una imatge de la sala de premsa del Parlament durant la pandèmia.

El compte de @JoanaMasdeu criticava també el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, i l’exsecretari general del partit Jordi Sànchez. De fet, aquest perfil de Twitter ha sigut eliminat després que Sànchez la convidés a entrevistar-lo. Després d’això, Sànchez ha anat encara més enllà i ha deixat caure que hi ha altres comptes a les xarxes dedicats a «insultar i alimentar la guerra contra independentistes».